REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vozniki Tesel po vsem svetu zaradi »notranje napake strežnika« ostali brez možnosti zagona avtomobila

Vozniki Tesel po vsem svetu zaradi »notranje napake strežnika« ostali brez možnosti zagona avtomobilaElon Musk, Tesla. Vir: Wikimedia

Včasih so lastniki starih, analognih avtomobilov kljub njihovi zastarelosti in neprijaznosti do okolja še vedno v prednosti pred modernimi.

To so, kot kažejo objave na družbenih omrežjih, pravkar spoznali lastniki nekaterih vozil proizvajalca Tesla po vsem svetu.

Ti so namreč poročali, da svojega telefona niso mogli povezati s svojim vozilom in v nekaterih primerih sploh niso mogli zagnati svojih avtomobilov.

Napaka je povezana z aplikacijo Tesla, ki preverja strežnike podjetja (»pinga«) zmeraj tedaj, ko lastnik uporablja svoj telefon kot ključ, kar počnejo številni lastniki Tesel…

Poročila omenjajo nepojasnjeno »notranjo napako strežnika 500«, ki je na žalost precej splošna napaka.

Da je res prišlo do izpada je potrdila tudi spletna stran DownDetector.com, ki kaže, da se 74 odstotkov poročil o izpadih nanaša na aplikacijo.

Šef Tesle Elon Musk je enemu uporabniku odgovoril, da »preverja« zadevo, vendar nato ni bila objavljena nobena rešitev.

Ni povsem jasno, zakaj bi napaka strežnika preprečila zagon avtomobilov. Toda po oceni avtorjev spletne strani Roadshow bi to lahko imelo nekaj opraviti z aplikacijo Tesla, ki preverja strežnike podjetja (»pinga«) zmeraj tedaj, ko lastnik uporablja svoj telefon kot ključ, kar počnejo številni lastniki Tesel…

Novinarji bi imeli glede tega sicer lažje delo, če bi se lahko obrnili na podjetje za komentar omenjene težave.

Toda Tesla nima oddelka za odnose z javnostmi, ker so ga na zahtevo Elona Muska že pred časom – ukinili.

Delite članek