REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Ultimat opoziciji: poenotite se, ali pa kandidiramo osla za predsednika!

Ultimat opoziciji: poenotite se, ali pa kandidiramo osla za predsednika!Ni šala, še manj pa štala: osla za predsednika! Vir: Posnetek zaslona, Facebook

V Sloveniji se ob nepričakovanem uspehu Gibanja Svobode in Roberta Goloba mnogi z veseljem, drugi pa jezni strinjajo, da bi marsikdo v državi raje volili osla za predsednika vlade kot pa Janeza Janšo.

Toda prav nekaj podobnega napovedujejo nekateri tudi v Srbiji.

Gibanje združeni fantomi (v originalu: Pokret ujedinjenih fantoma - PUF) je opozicijskim strankam v Srbiji zabičalo, naj se do aprilskih splošnih in predsedniških volitev združijo, sicer pa bo PUF kandidiral za predsednika osla Mileta iz parodičnega videospota »Od kod si, teliček

PUF je v sporočilu za javnost ocenil, da se zadnja dogajanja okoli prihajajočih volitev ne zdijo obetavna iz zornega kota navadnega državljana, ki ga je desetletna vladavina korumpirane vlade Srbske napredne stranke (SNS) pod taktirko predsednika države Aleksandra Vučića in njegovih partijskih oprod že odvrnila od upanja, da lahko volitve v Srbiji karkoli spremenijo.

»Na teh volitvah je samo en cilj in to je strmoglavljenje desetletne vladavine te škodljive vlade na čelu z Aleksandrom Vučićem. Vse je treba žrtvovati in dati na stran, da bi dosegli ta cilj in državo vrnili v roke navadnih ljudi,« poudarja PUF.

A da prihajajoče volitve ne bi nič spremenile na Slovenskem si medtem želijo številni iz vrha SDS.

Na primer svetovalec za nacionalno varnost Žan Mahnič, ki bi svoje pristaše podtikal kot člane Levice in tako lažno nadzoroval volitve...

PUF zaradi podobnih prijemov desnosučnih srbskih oblasti poziva srbsko opozicijo k večji enotnosti, v nasprotnem ji bodo kljubovali s prav posebnim protikandidatom. Oslom.

Morda bi bila takšna metoda potrebna tudi v Sloveniji?

PUF namreč pravi, da je temu cilju, zrušenju sedanje vlade pripravljen podrediti vse svoje zmogljivosti in delati na kampanji za povečanje volilne udeležbe, ob nadzoru volilnih skrinjic in spodbujanju ljudi, da so spremembe - možne.

PUF v isti sapi opozarja, da bi bili marsikdo presenečen nad tem, kakšen izid bi Mile, osel, dosegel na volitvah.

Izpostavili so, da njihova napoved Miletove kandidature sploh ni šala, ampak resna obljuba.

»Ne trenirajte več naših živcev,« je PUF sporočil opozicijskim strankam v Srbiji.

Spomnimo, srbska opozicija je iz nespametnega protesta zaradi načrtnega uničevanja svobodnih medijev, teptanja demokracije in na sploh diskriminatornih pogojev v predvolilnem času, ki jih je narekovala Vučićeva SNS - ignorirala prejšnje volitve.

Kar se je izkazalo za kolosalno napako: SNS in Aleksander Vučić sta dobila v roke praktično ves parlament (brez enega samega predstavnika opozicije!), možnost razmaha nenadzorovane korupcije in spreminjanja zakonov (celo ustave!) ter kot češnjo na torti - v skupščinskih klopeh in pred kamerami javnega servisa priložnost neobrzdanega blatenja prvakov opozicije in uničevanja vseh demokratičnih prvin družbe.

Zato so tokratne volitve, ki bodo v Srbiji tako kot na Slovenskem letošnjega aprila - tudi za Srbijo usodne.

Delite članek