REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Študentski tolar razpisuje denarno pomoč za 160 socialno ogroženih študentov

Študentski tolar razpisuje denarno pomoč za 160 socialno ogroženih študentov

Fundacija Študentski tolar v mesecu, ko obeležujemo svetovni dan študentov, razpisuje nepovratne denarne pomoči za 160 študentov v socialni stiski v skupni vrednosti 56.000 evrov. Posamezni prosilec lahko prejme nepovratno denarno pomoč v višini 350 evrov. Na razpis pa se je možno prijaviti do 9. decembra, so sporočili iz ŠOU v Ljubljani.

Za denarno pomoč lahko zaprosijo vsi študenti Študentske organizacija Univerze (ŠOU) v Ljubljani, to so študenti 30 visokošolskih oz. višješolskih zavodov.

Predsednik ŠOU v Ljubljani Rok Liković je izpostavil, da so na organizaciji že pred več kot 10 leti začeli s kontinuiranimi humanitarnimi programi, ker država ni sposobna ali ne želi poskrbeti za socialne stiske študentov. Čeprav programi socialnih pomoči niso osnovno poslanstvo študentske organizacije, jim namenjajo veliko pozornosti. Letos so kljub okrnjenim financam fundaciji namenili 137.000 evrov, je še dejal Liković.

Predsednik uprave Fundacije Študentski tolar Damjan Vinko pa je poudaril, da bodo izvedli javno predstavitev razpisa za nepovratne denarne pomoči, da študentom olajšajo prijavo. To bodo izvedli v ponedeljek, 14. novembra, v Študentskem kampusu. Razpis je objavljen na spletni strani fundacije, študentom pa so na voljo tudi preko telefona, elektronske pošte in družbenega omrežja Facebook.

Sredstva za pomoč študentom v celoti zagotavlja ŠOU v Ljubljani, ki je pred 10 leti fundacijo tudi ustanovil.

Delite članek