REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Še vedno verjamejo v čudeže: tretjino pisem z novoletnimi željami dedku Mrazu poslali odrasli

Še vedno verjamejo v čudeže: tretjino pisem z novoletnimi željami dedku Mrazu poslali odrasliRezidenca dedka Mraza Vir: Pisarna dedka Mraza

Skoraj tretjino pisem, ki so bila letos z veliko mero upanja in ljubezni napisana ter poslana dedku Mrazu, so napisali odrasli, so sporočili iz glavne pisarne dedka Mraza, ki se nahaja v bližini ruskega mesta Veliky Ustyug.

V sporočilu se še navaja, da je dedek Mraz do 1. decembra letos iz Rusije, pa tudi iz drugih držav, prejel 76.453 pisem oziroma 4.000 več kot lani.

"Približno tretjino pisem so poslali odrasli, ker niso samo otroci tisti, ki verjamejo v čudeže", poudarja ruska tiskovna agencija TASS.

"Ženske prosijo za stanovanje v mestnem središču, počitnice na morju ali službo v javnem sektorju, medtem ko bi moški radi višjo plačo, napredovanje v karieri in nov avto", so sporočili iz zasnežene rezidence dedka Mraza v ruski pokrajini Vologda.

Dodajajo še, da se želje odraslih vrtijo predvsem okrog prošenj za dobro zdravje svojih družinskih članov in mir na Zemlji, medtem ko upokojenci prosijo za finančno pomoč in včasih "bentijo" čez uradnike, poroča TASS.

Dedek Mraz
Dedek Mraz

"Ko gre za otroke, večinoma dedka Mraza prosijo za nove elektronske naprave, figurice priljubljenih akcijskih junakov ter video igrico 'League of Legends', pa tudi razvpite Barbike, kozmetiko za otroke, 3D pisalo, letala in avtomobile na daljinsko upravljanje, a niso nič manj priljubljena tudi kolesa, rolke, smuči, žoge za nogomet ali odbojko, pa tudi družabne igre, kot so 'Monopol' in 'Mafia'," naštevajo iz ruske pisarne dedka Mraza.

Na obisku pri dedku Mrazu: ruski predsednik Vladimir Putin Vir: Wikipedia
Na obisku pri dedku Mrazu: ruski predsednik Vladimir Putin

Ob tem sporočajo še, da se dedek Mraz najprej odzove na "prijazna in ustvarjalna pisma", katerih število se je letos znatno povečalo.

Marsikdo morda ne ve, da tudi dedek Mraz ne zgublja korak s časom, zato je tako kot Božiček, posodobil poslovanje svoje pisarne in naposled lahko komunicira s svojimi sledilci in majhnimi ter velikimi oboževalci tudi prek družbenih omrežij - Twitterja in Facebooka.

Komentarji