REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Prihodnje leto se bo začel razvoj ruskega lovca MiG-41

Prihodnje leto se bo začel razvoj ruskega lovca MiG-41Mig 31

Ruska Združena letalska korporacija (OAK) bo prihodnje leto začela delo na novem modelu lovca-prestreznika.
»Vse bo odvisno od državnega programa oboroževanja. Trenutno preučujemo tehnični projekt pri katerem sodelujeta naročnik (Ministrstvo za obrambo) in korporacija MiG. Najpomembneje bo to, da bodo morali biti zahteve v skladu z nivojem financiranja,« je povedal generalni konstruktor OAK Sergej Korotkov.

 Trenutno je v sestavi oborožitve ruskih zračnih sil prestreznik MiG-31, ki je v aktivni sestavi že od leta 1981. Kljub svojemu 36-letnemu stažu pa niti danes nima prave konkurence v smislu dometa in zadevanja ciljev.

 Junija je direktor korporacije MiG Ilja Tarasenko že najavil začetek del na novem prestrezniku  PAK DP. »Delovni cikel MiG-31 se bo zaključil v naslednjih 10 letih. Že samo zaradi tega je potrebno izdelati zamenjavo zanj,« je povedal Tarasenko.

 Novi prestreznik bo nosil ime MiG-41. To bo popolnoma novo letalo, ki bo sposobno opravljati naloge na najvišjih možnih višinah na meji z vesoljem, so sporočili predstavniki pri MiG-u.

»Pravijo, da potrebujejo »vesoljsko« letalo in mi jim da bomo sestavili,« pa je zaključil Korotkov.

Članek omogoča: RUSSIA BEYOND