REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Phil Collins se na sceno vrača z napovedjo poletne evropske turneje

Phil Collins se na sceno vrača z napovedjo poletne evropske turneje

Britanski glasbenik Phil Collins, ki je v 80. letih minulega stoletja veljal za enega najbolje prodajanih glasbenikov, se vrača iz pokoja. Vrnitev na glasbeno sceno bo ovekovečil s poletno evropsko turnejo Not Dead Yet, v sklopu katere bo zaigral na petih koncertih v Londonu, ki jim bosta sledila še po dva nastopa v Parizu in Kölnu.

Ob napovedi junijske turneje je 65-letni glasbenik odkrito spregovoril tudi o svojem dolgoletnem boju z alkoholizmom. Z glasbene scene se je umaknil leta 2011, da bi se posvetil svoji družini. Vendar je takoj zatem njegova družina razpadla. "Ker se nisem imel k čemu vrniti, sem začel piti," je njegove besede na novinarski konferenci v londonski dvorani Royal Albert Hall, kjer bo poleti koncertiral, povzela francoska tiskovna agencija AFP.

Zdaj pa si je, kot je dejal, premislil glede pokoja. "Živim s svojima mladoletnima sinovoma, ki hočeta, da grem na pot, da preizkusim nove stvari in ne vidim razloga, da jih ne bi," je poudaril.

Zaradi poškodb, ki so posledica dolgoletnega bobnanja, se Collins poleti najverjetneje ne bo vrnil za bobne, je pa napovedal, da bo z njim nastopil tudi 15-letni sin, ki prav tako igra bobne.

Glasbenik sicer trenutno predstavlja svojo novo knjigo, ki nosi enak naslov kot turneja.

Collins je zaslovel kot bobnar in frontman skupine Genesis. Vzporedno je leta 1981 začel graditi tudi samostojno kariero, v sklopu katere so nastali uspešni albumi, kot so Hello, I Must Be Going in No Jacket Required.

Glasbenik, poznan po vrsti uspešnic, kot so One More Night, Against All Odds in A Groovy Kind of Love, je prodal več kot 100 milijonov izvodov samostojnih in 150 milijonov izvodov albumov, ki jih je posnel z Genesis.

Zadnji avtorski album z naslovom Testify je izdal leta 2002, nato se je posvetil drugim projektom. Med drugim je napisal skladbe za broadwayski muzikal Tarzan.

Lani je predelal stara albuma Face Value in Both Sides, in sicer tik pred operacijo, zaradi katere nekaj časa ni mogel igrati bobnov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek