REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nova žrtev komikov: Trudeau klepetal z lažno Greto, a posumil, da je pretentan, ko ga je vprašala naslednje

Nova žrtev komikov: Trudeau klepetal z lažno Greto, a posumil, da je pretentan, ko ga je vprašala naslednjePrava Greta v pogovoru s kanadskim premierjem. Vir: Twitter

Nova žrtev ruskih komikov, znanih kot Vovan in Lexus, je kanadski premier Justin Trudeau, ki se mu je slavni dvojec predstavil kot švedska aktivistka Greta Thunberg in ga (med ostalim) prosil za srečanje s Terrancom in Phillipom.

Gre za junaka iz animirane serije South Park, kar je kanadski premier, presenečen nad Gretinim nenadnim in nenapovedani klicem - sprva spregledal.

V 10-minutnem pogovoru, posnetem januarja letos, ki sta ga šele zdaj objavila, sta Vladimir Kuznjecov in Aleksej Stoljarov v vlogi Grete Thunberg med drugim Trudeauju svetovala tudi o svetovni politiki, hkrati pa izjavila, da ju skrbi naraščajoča mednarodna kriza in nevarnost nove svetovne vojne, poroča britanski Guardian.

»Politki ste odrasli, vendar se obnašate kot otroci. Ustvarimo lahko svet, v katerem bo prostora za vse. In temnopolte in belopolte, kristjane in muslimane, Trumpa in Putina, za Borisa Johnsona in Corbyna, za Terrenca in Phillipa. Zapustite NATO, odložite orožje, nabirajte rože, se nasmehnite naravi,« je čebljala lažna Greta.

Na to je Trudeau diplomatsko odgovoril, da je to prava perspektiva.

V tistem hipu, ko je lažna Greta ponovila zahtevo, da spozna »Terrancea in Phillipa«, se je kanadskemu premierju začelo svitati, da je naplahtan.

»Sanjam tudi o svetu, kjer so vojaki odveč, žal pa še vedno ne živimo v tem svetu,« je poetično pristavil Trudeau.

Lažna Greta je medtem nadaljevala svoj monolog v istem slogu – obtožila je Meghan Markle, da je »manipulirala« s princem Harryjem, ko se je par odločal, ali bo živel v Kanadi, nato pa Trudeauja vprašala, ali ji lahko predstavi »Terrancea in Phillipa«.

»Z veseljem. Prosil bom svoje sodelavce, da poskusijo ugotoviti, kako vas lahko povežemo. Nimam pri sebi njunih neposrednih stikov,« je odgovoril presenečeni kanadski premier Justin Trudeau.

V tistem hipu, ko je lažna Greta ponovila zahtevo, češ da bi rada spoznala »Terrancea in Phillipa«, se je kanadskemu premierju začelo svitati, da je nekaj narobe.

Skratka, da je naplahtan.

»Čakaj, Terrance in Phillip? Mar nista to lika iz South Parka? Osebno ju ne poznam. Verjamem, da sta iz 'South Parka', parodije na Kanadčane,« je na hitro zaključil odbit pogovor kanadski premier.

Pred to prigodo so bile žrtve dvojice ruskih komikov številne znane javne osebnosti.

Tako sta, preden sta se lotila Trudeauja, komika naplahtala tudi glasbenika Eltona Johna, ki sta ga Rusa poklicala, češ da gre za klic ruskega predsednika Vladimirja Putina, ki hrepeni po tem, da se z njim pogovori o pravicah homoseksualcev.

Na muhi sta imela že številne svetovne voditelje, kot so francoski predsednik Emmanuel Macron, predsednik Turčije Recep Tayyip Erdoğan, britanski premier Boris Johnson, predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski, severnomakedonski premier Zoran Zaev, predsednik Črne gore Milo Đukanović ...

Zaradi nenavadne izbire »tarč« njunih potegavščin, so jima kritiki v zahodnih medijih očitali, da sta povezana z rusko obveščevalno službo, kar pa par odločno in s posmehom zanika.

»Ko smo prevarali igralce ene ekipe, so nas nekateri njihovi navijači obtožili, da nas je podkupila ekipa tekmeca. Vedno se bodo našli tisti, ki bodo rekli, da 'delamo za nekoga'. Toda midva imava svojo patriotsko držo,« sta sklenila pogovor na temo neodvisnosti pri izbiri sogovornikov svojih potegavščin.

Delite članek