REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nov pristop: Bencinski servisi bodo odslej morali ponujati tudi polnjenje električnih avtomobilov

Nov pristop: Bencinski servisi bodo odslej morali ponujati tudi polnjenje električnih avtomobilov

Kako pospešiti elektrifikacijo voznega parka?

Slovenija na tej poti napreduje, toda še vedno zelo počasi, zmanjšanje subvencij EKO sklada za 2500 evrov pri nakupu električnih avtomobilov in popolna odprava subvencij za priključne hibride (velja od 13. marca), pa k temu ne bo pripomogla.

V Nemčiji pa se tega vlada, v okviru svojega velikega, 130 milijard evrov obsežnega paketa pomoči, loteva precej drugače.

Nemška vlada bo namreč v prihodnje od vseh bencinskih servisov zahtevala, da poleg prodaje bencina instalirajo tudi polnilce za električna vozila.

Ob tem je s 97 odstotki pri odgovorih kupcev, »strah pred dometom« poglaviten razlog zavrnitve nakupa električnega vozila.

To bi lahko v veliki meri zmanjšalo »strah pred dometom« oziroma razdaljo, ki jo električno vozilo lahko prevozi brez polnjenja, kar je glavna ovira pri odločitvah o nakupih električnih vozil.

Istočasno bodo v nove zakone vgrajene davčne obremenitve za vsa vozila, ki zelo onesnažujejo okolje, predvsem veliki terenci z motorji z notranjim izgorevanjem.

Ob nakupu električnih vozil bo še naprej mogoče dobiti 6000 evrov visoko državno subvencijo (v Sloveniji je z 7500 zmanjšana na 5000 evrov).

Nemčija na tem področju sledi Franciji in načrtu vse bolj zelenega gospodarstva.

Polnilna električna postaja električni avto

»To je zelo jasna zaveza k podpori baterijskih vozil in vzpostavljanju električne mobilnosti kot tehnologije prihodnosti. To v mednarodnem pogledu postavlja Nemčijo v sam vrh skupine, ki podpira električna vozila na baterije,« ocenjujejo v podjetju The Mobility House, katere investitorji so tudi Daimler in povezava Renault-Nissan.

Nemčija bo ob tem okoli 2,5 milijarde evrov uporabila še za izgradnjo tovarn za izdelavo baterij in polnilno infrastrukturo. V Nemčiji električna vozila predstavljajo le 1,8 odstotkov vseh vozil na trgu.

Okoli 32 odstotkov jih je dizelskih, 59 odstotkov pa bencinskih.

V zadnjem desetletju se je sicer domet električnih vozil zaradi napredka pri izdelavi baterij povečal za 40 odstotkov.

Ob tem je s 97 odstotki pri odgovorih kupcev »strah pred dometom« poglaviten razlog zavrnitve nakupa električnega vozila.

V zadnjem desetletju se je sicer domet električnih vozil zaradi napredka pri izdelavi baterij povečal za 40 odstotkov.

Podoben napredek pri učinkovitosti motorjev je sicer zmanjšal število bencinskih črpalk. V Nemčiji jih je od 40.640 leta 1965 leta 2020 ostalo le še 14.118.

Če bi vsaka od njih ponujala tudi električne polnilce, pa bi bil to seveda velik dodaten razlog za nakup električnih avtomobilov.

Delite članek