REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Legendarni Dirk Nowitzki napoveduje: »Pri Dončiću in Jokiću, igralcih velikih src, najboljše šele sledi!«

Legendarni Dirk Nowitzki napoveduje: »Pri Dončiću in Jokiću, igralcih velikih src, najboljše šele sledi!«Dirk Nowitzki in Luka Dončić. Vir: Twitter

Legendarni Nemec Dirk Nowitzki je ostal eden od najboljših evropskih košarkarjev, ki je kadarkoli igral v NBA.

Bil je in ostal ljubljenec Dallasa in prvi košarkaš s Starega kontinenta, ki je osvojil MVP priznanje.

Veljal je za »nežnega velikana«, pred nekaj dnevi pa je moral spremljati poraz svojih sonarodnjakov proti premočni ekipi Slovenije, ki jo je vodil izjemni Dončić.

V pogovoru za banjaluške »Nezavisne« povedal svoje mnenje tudi o Luki Dončiću in nekaterih igralcih s področja nekdanje Jugoslavije.

Novinarji so ga vprašali tudi, kaj meni o Luki Dončiću in Nikoli Jokiću in ali lahko naredita enako uspešni karieri, kot je bila njegova?

Dirk Novitzki
Dirk Nowitzki. Vir: Twitter
Rad sem v njuni družbi. Od srca jima želim vse najboljše in upam, da bosta v nekem trenutku v svojih karierah osvojila NB prstan.

»Mislim, da bi Luka in Nikola lahko imela še veliko uspešnejše kariere, kot je bila moja. Oba sta še vedno zelo mlada mlada in fantastična igralca. Luka je daleč od vrhunca. Ima komaj 22 let. Zelo sem srečen tudi, da je Jokić dobil MVP priznanje. Imel je fantastično leto in si ga je v celoti zaslužil. Oba sta sijajna igralca, sijajna človeka velikih src. Rad sem v njuni družbi. Od srca jima želim vse najboljše in upam, da bosta v nekem trenutku v svojih karierah osvojila NB prstan.«

Nowitzki je po poročanju nemškega časnika Spiegel nedavno priznal, da ob Dončićevem prihodu v Dallas ni bil prepričan, kako se bo ta odrezal v klubu, v katerem je sam preživel 21 izjemnih sezon, praktično celotno svojo kariero v ameriški NBA.

Nowitzki, ki v klubu zdaj deluje kot posebni svetovalec, je namreč pojasnil, da Dončićev talent nikoli ni bil pod vprašajem, a da se je sam sprva vprašal, na katerem položaju bo igral.

Ni bil namreč prepričan, ali je Luka dovolj hiter in močan?

Dončić pa mu je po njegovih lastnih besedah hitro razblinil dvome in vprašanja.

Tri leta pozneje, nekaj minut pred začetkom četrtfinalnega obračuna je Nowitzki dejal: »Trenutno je boljši od mene v mojih najboljših trenutkih kariere in neverjetno je, da je star komaj 22 let.«

Delite članek