REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Katoliška gej orgija na Poljskem: Duhovniki jemali tablete za erekcijo, žigolo se zgrudil

Katoliška gej orgija na Poljskem: Duhovniki jemali tablete za erekcijo, žigolo se zgrudilDogodek je organizirala duhovščina in je bil »izključno spolne narave«, je povedal eden od udeležencev, ki je želel ostati neimenovan. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
»Dogodek je organizirala duhovščina in je bil izključno spolne narave,« je povedal eden od udeležencev.

Katoliška cerkev na Poljskem se sooča z velikim škandalom, potem ko je skupina duhovnikov domnevno uprizorila pravo »gej orgijo« v prostorih zgodovinske cerkve in nato preprečila zdravnikom prve pomoči, da bi pomagali spolnemu delavcu, ki se je med incidentom zgrudil.

»Dogodek je organizirala duhovščina in je bil izključno spolne narave,« je povedal eden od udeležencev za vodilni poljski liberalni časopis Gazeta Wyborcza, ki je prvi poročal o tem dogodku, tako da se je novica nato razširila po poljskih in drugih medijih.

Anonimni udeleženec navaja, da so »udeleženci uporabljali tablete za erekcijo.«

»Gej orgijo je organiziral vikar bazilike sv. Marije Angelske, neogotske znamenitosti v Dombrovem Gornjiču (Dąbrowa Górnicza), zgrajene v začetku 20. stoletja. Organizator je bil identificiran kot 'pater Tomaš Z.', ki je v svoje službeno stanovanje v cerkvi povabil svoje sodelavce in moško prostitutko,« navaja časnik.

V nekem trenutku je »situacija ušla izpod nadzora«, saj je žigolo izgubil zavest, zaradi česar so drugi udeleženci poklicali rešilca.

Situacija se je iz škandalozne spremenila v potencialno kriminalno, ko je prispela nujna medicinska pomoč, a duhovniki domnevno sprva niso pustili reševalcev v sobo, kjer je bil nezavestni žigolo.

Reševalci so nato zaradi strahu, da je pacient življenjsko ogrožen, poklicali policijo.

Škofija Sosnowiec je sprožila preiskavo »orgije v župniji«, kot so škandal poimenovali poljski mediji.

Kurija je pozneje sporočila, da se njene dosedanje ugotovitve »drugačne od informacij, ki so jih predstavili nekateri mediji«, ne da bi navedla, za katere informacije gre.

Opravičilo škofa Gregorja Kačka je bilo nato prebrano vernikom v vseh cerkvah škofije med mašo v nedeljo.

Kačak je obljubil, da ne bo »pristajanja na moralno zlo«.

Kot so sporočili, je bil duhovnik v petek razrešen vseh cerkvenih funkcij in zavrača kakršne koli stike z novinarji.

Medtem je katoliška revija Niedziela objavila, da je prekinila sodelovanje s Tomašem Z., ki je bil prej glavni urednik njene lokalne izdaje Sosnowiec.

Med škandalom so v četrtek bila zažgana vrata cerkve.

Gasilci so požar hitro pogasili, policisti pa so pridržali osumljenca, ki je bil identificiran kot 38-letni občan.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek