REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Katanec: Biti moramo potrpežljivi in agresivni

Katanec: Biti moramo potrpežljivi in agresivniFootball.ua; Wikimedia Commons; CC-BY-3.0

Slovenska nogometna reprezentanca je prispela na Malto, kjer jo v petek ob 20.45 v Ta'Qaliju čaka četrta tekma v kvalifikacijah za SP 2018. Izbranci Srečka Katanca so opravili tudi že trening na nacionalnem stadionu, selektor pa še enkrat poudarja, da bo treba igrati potrpežljivo in agresivno za ugoden razplet.

"Moram reči, da jaz osebno in tudi fantje spoštujemo Malto. Njeni igralci vedo, kaj delajo, na njihov način skušajo priti do pozitivnega rezultata. To je večinoma organizirano branjenje, potem pa s hitrimi protinapadi poskušati doseči zadetek. Tako bo tudi jutri. Mislim pa, da smo dobro pripravljeni in to je to," je na novinarski konferenci v Ta'Qaliju povedal Katanec.

Malta, ki je na lestvici Mednarodne nogometne zveze bistveno nižje od favorizirane Slovenije, ima svoje slabosti. "Mogoče je slabost ta, da ko dobijo zadetek in ne gre več po načrtih, morajo spremeniti filozofijo in je tekmecu lažje. Videl pa sem v preteklosti, da jih je Hrvaška težko premagala tukaj, tudi Italija. Ni nas strah, ampak spoštujemo jih in vemo, da bomo morali biti potrpežljivi, da pridemo do zadetka. So izkušena ekipa in to v nogometu nekaj šteje. Po centimetrih niso najvišji, mogoče je tudi to njihova slabost," meni selektor, ki se je še nekoliko podrobneje ozrl na malteško ekipo.

"Imajo dva, tri igralce, ki so močni na žogi, v prehodu v napad tudi hitri. Vemo, kaj nas čaka, vemo, kje nas lahko presenetijo. Upam, da nas ne bodo. Če pa ne bomo agresivni, bodo igrali tudi obrambni igralci. Videli smo tekmo proti Litvi, na kateri je Malta igrala dober nogomet. Mi torej moramo biti agresivni, če pa ne bomo, če bomo stali daleč od igralcev, potem lahko tudi Malta igra nogomet, tako kot vsak," opozarja Katanec.

"Jutri moramo zmagati, da bo točka proti Angliji imela neko težo. Če nam to ne uspe, bo pot težja, ne pa nemogoča, saj bo še vedno do konca kvalifikacij šest tekem," je še povedal Katanec, ki bo zaigral z dokaj spremenjeno začetno postavo, saj - kot je znano - manjkajo nekateri ključni igralci zaradi poškodb in kazni, kot so Roman Bezjak, Robert Berić, Kevin Kampl, Bojan Jokić in Aljaž Struna.

Tekmo na nacionalnem stadionu, ki sprejme skoraj 18.000 gledalcev, a jih tukajšnji ljubitelji nogometa jutri ne pričakujejo prav veliko, bodo sodili Poljaki Pawel Raczkowski, Michal Obukowicz in Radoslaw Siejka.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek