REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Jill, vrni vrtu staro slavo!«: Američani zahtevajo prenovo vrta Bele hiše, ki ga je Melania »uredila« po svojem okusu

»Jill, vrni vrtu staro slavo!«: Američani zahtevajo prenovo vrta Bele hiše, ki ga je Melania »uredila« po svojem okusuNekdanja ameriška prva dama Melania Trump in sedanja, Jill Biden. Vir: Twitter

Več kot 50.000 ljudi v ZDA je že podpisalo spletno peticijo, s katero prvo damo Jill Biden pozivajo, naj vrne vrtu Bele hiše staro slavo iz časa Jackie Kennedy.

Nekdanja prva dama Melania Trump je namreč lani odstranila drevesa in vse pisane ter dragocene rože z vrta, ki ga ameriški predsedniki pogosto uporabljajo za nagovore domače ali tuje javnosti in tiskovne konference.

Organizatorji peticije pa Jill Biden in Douglasa Emhoffa, soproga ameriške podpredsednice Kamale Harris, pozivajo, naj se odzoveta na pobudo in čim prej vrneta vrtu prejšnji videz, ki mu je prvotno namenila nekdanja, zelo priljubljena ameriška prva dama Jackie Kennedy v šestdesetih letih, poroča BBC.

Čeprav v peticiji piše, da je Melania Trump odstranila tudi vedno občudovane češnje, ki so bile darilo Japonske, ameriški mediji zdaj poročajo, da gre dejansko za jablane in da so jih ponovno zasadili drugje.

Soproga Donalda Trumpa je bila v času spornih in nepriljubljenih sprememb vrta, ki so osupnile dober del Američanov, kritizirana zaradi tega, ker se je lotila uničenja slavnega Jackiinega vrta.

In vse to prav v času, ko je bila država v težavah zaradi pandemije koronavirusne bolezni covid-19, ki je že takrat pobila približno 150.000 ljudi.

Delite članek