REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Duhovnik, ki je s slikami svojih luksuznih predmetov sprožil vihar ogorčenja, se je opravičil zaradi svojih »grehov«

Duhovnik, ki je s slikami svojih luksuznih predmetov sprožil vihar ogorčenja, se je opravičil zaradi svojih »grehov«Duhovnik in dragi modni dodatki Vir: Instagram

Objavljanje slik predmetov, čevljev, torb in oblek na spletu je danes sicer nekaj povsem običajnega. Toda takšna praksa vas lahko hitro spravi tudi v težave, kar je ugotovil mlad duhovnik, ki se je s svojo garderobo nekoliko preveč hvalil na Instagramu. 

Objavil je tudi odprto pismo, v katerem je priznal, da je to bil res njegov račun in hkrati prosil za odpuščanje zaradi svojih grehov.

Tako imenovani »Gucci duhovnik« je takoj postal glavna zgodba ruskih družbenih omrežij, še posebej po tem, ko so zapisi iz mesta Tver dosegli širšo javnost.

Slike zelo dragih čevljev, torbic, potovalk in raznih drugih dodatkov so razkačile ne samo duhovnikove ovčice, pač pa tudi sledilce daleč vstran. Duhovnik je imel očitno veliko nagnjenje do prestižnih izdelkov znamke Louis Vuitton, ni pa se branil niti izdelkov znamke Gucci.

Šele ko so slike dosegle humorističen spletni portal Pikabu, se je sprožil pravi plaz komentarjev.

»To je duhovnik, ki smo ga dobili,« je napisal eden od njegovih faranov, ki je v bistvu sprožil spletni »pogrom« proti duhovniku ter ponovno objavil duhovnikove slike. In ob tem dodal, da je človeka, ki tako veliko pozornost daje zelo posvetnim zadevam, res težko uvrstiti med »duhovne voditelje« svojih faranov.

Duhovnik in dragi modni dodatki Vir:Instagram
Odpadniški duhovnik in njegovi dragi modni dodatki.   Vir: Instagram

Nekateri uporabniki družbenih omrežij so bili celo prepričani, da je vse skupaj neresnično, tako »odbiti« so se jim zdeli objavljeni posnetki. V tem so videli celo del zarote proti cerkvi.

Pregrešno dragih predmetov lačen duhovnik pa je vztrajal, da je šlo le za »manjši greh« in ne za velik greh, kot so trdili njegovi kritiki.

»Poglejte kaj piše pod to sliko ovitka iPhona iz Montblanca. 'Priporoča ga Sveti sedež.' Gre za katoliško institucijo, duhovnik pa naj bi bil pravoslavne vere,« je napisal eden od skeptikov.

Vendar so drugi komentatorji potrdili, da gre za resnične posnetke in da duhovnik res obstaja ter da mu je ime Vjačeslav Baskakov. Mož naj bi bil župnik v mestu Tver.

Kmalu zatem je osmešeni duhovnik izbrisal svoj profil na Instagramu. Objavil je tudi odprto pismo, v katerem je priznal, da je to bil res njegov račun in hkrati prosil za odpuščanje zaradi svojih grehov. Je pa vztrajal, da je šlo samo za »manjši greh« in ne za velik greh, kot so trdili njegovi kritiki.

Duhovnik in dragi modni dodatki Vir:Instagram
Grešni duhovnik in lični luksuzni modni dodatki.   Vir: Instagram

Trdil je tudi, da večino stvari, katerih slike je objavil sploh ne poseduje, pač pa jih je slikal v trgovinah.

Duhovnik je zatrdil, da samo »izgledajo drago«, da pa gre v resnici za ponaredek, ki je zelo poceni.

»Noben duhovnik si ne more privoščiti kaj takšnega. In zakaj bi si? Sedaj menim, da so bile te slike neumne, otročje in grešne,« je dodal duhovnik in zatrdil, da je »odprta oseba.«

Vendar so ga nato nekateri vprašali, kaj je s čevlji, ki jih nosi na sliki - blizu trgovine. Duhovnik je zatrdil, da samo »izgledajo drago«, da pa gre v resnici za ponaredek, ki je zelo poceni.

Menda si je zgolj želel, da si po božji službi obleče pač nekaj »lepšega.« Zdravnik naj bi mu namreč svetoval, da je za dobro počutje potrebno v življenju kakšne zadeve zamenjati, da pa mu je zdaj žal, ker je sedaj »moje ime moja sramota.«

Komentarji