REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Borut Pahor in njegov prijatelj Jean Claude Juncker Vir:Pixell

Pahor takoj po diplomatski klofuti Junckerja med večerjo prijazno kramljal z Junckerjem in Grabar-Kitarovićevo

Predsednik republike Borut Pahor je v ponedeljek ob robu Pobude treh morij v Bukarešti s predsednikom Evropske komisije Jean-Claudom Junckerjem in hrvaško predsednico Kolindo Grabar-Kitarović neformalno razpredal o arbitraži.

Agencija za varstvo konkurence je družbi United Group, lastnici Telemacha, naložila, da mora odprodati 13 športnih programov iz sheme Sport Klub. Ugotovila je namreč, da je lastništvo programov, ki jih je United Group kupil od družbe S.C. IKO Poland, v nasprotju s pravili konkurence in se prepove,.
Rusija je za sestrelitev Iljušina 20 v katerem je nad Sirijo umrlo 15 pripadnikov ruske vojske obtožila Izrael. Rusko letalo je pomotoma sestrelila sirska protizračna obramba, ker so izraelska letala rusko uporabila za »kritje«.
Rusko vojaško letalo s 14 vojaki je v ponedeljek zvečer izginilo z radarskih zaslonov nad Sredozemskim morjem, to pa se je zgodilo v času, ko so izraelska letala F-16 napadala tarče v severovzhodni sirski provinci Latakija. Ameriški mediji trdijo, da ga je sestrelila sirska protizračna obramba.
Trenutno je na svetu 7,6 milijarde ljudi. Od nastanka človeške vrste in vse do pričetka 19. stoletja je trajalo, da je število ljudi doseglo milijardno, nato pa je le v 20. stoletju število naraslo iz 1,6 milijarde na 6 milijard.
Imenovanje dr. Damirja Črnčeca za državnega sekretarja v kabinetu Marjana Šarca je v Sloveniji izzvalo val kritik in celo nekakšno peticijo. Kje imajo kritiki prav in kje jim njihove lastne ideološke slepe pege onemogočajo objektivno presojo?
Knjiga večkrat nagrajenega ameriškega novinarja Boba Woodwarda prinaša tudi nekaj svežih informacij izza kulis zasebnega ameriškega predsednika in prve dame ZDA - Melanie Trump.
V Beogradu je izginila - Pula. Železniški muzej je namreč prizadel največji rop doslej, iz muzeja pa je izginila prastara lokomotiva. Eno od dragocenih starih lokomotiv so tatovi ukradli, drugo pa razrezali.
5. septembra letos je več podjetij in podjetniških skupin objavilo peticijo » Za podjetno Slovenijo «, s katero so pozvali politike k sprejetju pravilne gospodarske politike.
Kulturno društvo Člen 7 za avstrijsko Štajersko – Pavlova hiša oz. društvo štajerskih Slovencev prireja zgodovinsko razstavo o zgodovini Štajerske, tako Zgornje kot Spodnje, preko razglednic.
Da bi umetniško šolo v ZDA naredili bolj privlačno, bolj »ameriško« in na videz bolj »multikulturno« za ameriške študente, so obraze nekaterih dijakov počrnili. Vendar so jih kmalu razkrinkali.
Predsednica Hrvaške je v intervjuju za Kleine Zeitung odkrila, kaj ji je v Jugoslaviji manjkalo, s tem "bizarnim ponaredkom" pa sprožila val ostrih kritik doma in posmehovanj na družbenih omrežjih
17. maja 1992, trinajst minut pred 8. uro zjutraj, je bosansko mesto Bihać stresla grozovita eksplozija. To je bil konec impresivne vojaške baze skrivnostnega imena - "Objekt 505", ki je burila domišljijo ljudi.
Koruptivni policisti so iznašli novo tehniko, ki jim omogoča, da učinkovito prikrijejo nedovoljeno uporabo strelnega orožja in se pred preiskovalci sklicujejo na dejansko neresnično »samoobrambo.«
V Insajderju.com smo prvi objavili vsebino še nepodpisane koalicijske pogodbe in predstavili njene ključne poudarke. To pogodbo smo sedaj primerjali s prvo, ki je bila usklajena med NSi in peterčkom, da bi odkrili, kaj se je spremenilo po uskladitvi prve pogodbe. Povedano preprosto - v čem bo torej vlada z Levico drugačna od vlade z NSi?
Pozabite na Dunaj in Berlin! Zgrešili ste, če ste mislili, da je eno od njih mesto, kjer je danes največ vohunov.