REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kaj se skriva v tablici ukrajinskega vojaka? (VIDEO)

Vojak nacističnega bataljona »Azov« je na svojem Google računu shranil fotografije s svastiko in zastavo Organizacije ukrajinskih nacionalistov.

Namesto tega bodo lahko zakonodajalci prisluhnili govoru ukrajinskega predsednika v Državnem arhivu na dogodku, ki ga organizira ukrajinski kongresni klub.
Rusija je zmagala, vendar Bela hiša in osrednji zahodni mediji še naprej lažejo o tem, je Pulitzerjevemu nagrajencu razkril predstavnik ameriške obveščevalne službe.
Zahodni mediji so sokrivi za promoviranje določenih narativov o Ukrajini, vendar so razpoke v tem narativu že vidne, meni ameriški politični analitik Jackson Hinkle.
Varšava po besedah predsednika Dude več ne pošilja orožja Kijevu, po potrebi pa bo sprejela še dodatne ukrepe za prepoved uvoza drugih ukrajinskih kmetijskih proizvodov, če bo Ukrajina vztrajala pri zahtevi, da mora Poljska odpreti svoj trg za pšenico in drugo ukrajinsko blago.
Francoski predsednik Emmanuel Macron skuša prepričati evropske prestolnice, naj podpišejo pogodbe z evropskimi proizvajalci, namesto da denar zapravljajo za ameriška, izraelska in južnokorejska podjetja.

Na Irskem je potekal The Ireland OceanTech Summit, na katerem sta Irska organizacija za raziskave in ohranjanje oceanov (ORCA) ter Huawei Irska predstavila najnovejše ugotovitve na področju zaščite morskega življenja na Irskem, pridobljene na podlagi projekta

Vrhunska čokolada in še lepša čokoladnica, ki v trenutku privabi pogled, je svoja vrata odprla v Maxi gourmet marketu v Ljubljani in s tem postala prva Lindt trgovina v Sloveniji.
Podjetja, ki sodelujejo pri izvajanju programa državnih naročil, delajo 24 ur na dan, je dejal Bekhan Ozdojev, industrijski direktor za oborožitev, strelivo in posebne kemikalije državne korporacije »Rostec«.
Največji domet v svojem razredu in zmogljivosti na področju protiladijskega boja sta glavni prednosti enega najnovejših izdelkov iranske vojaške industrije.
Z obiskom Kim Jong-una v Rusiji sta Moskva in Peking - po vrsti izzivalnih potez Zahoda - znova dvignili vložke v vojni, ki proti Rusiji poteka v Ukrajini.
Vodja ruske diplomacije je na začetku pogovora s kitajskim diplomatom dejal, da je sodelovanje med državama velikega pomena za zagotavljanje pravičnosti v svetovnem dogajanju, pa tudi ravnotežja interesov v procesih, ki se odvijajo v različnih smeri.
Rusija prepoved direktnih letov, zaostritev vizumske politike in novo spremembo zakona EU o sankcijah vidi kot odkrito diskriminacijo Rusov na etnični podlagi.
Zdi se, da se je Rusija končno osvobodila vsakršnih iluzij o Zahodu in začela bolj agresivno nastopati v mednarodnem prostoru. O tem priča nedavni večdnevni obisk severnokorejskega voditelja Kim Jong-una v Rusiji.
Najmanj 15 civilistov je bilo ubitih in več kot 30 ranjenih v raketnem napadu na Konstantinovko v vzhodni Ukrajini 6. septembra, ko so bili zadeti tržnica, trgovine in lekarna.
Levica predlaga poseben sklad za izobraževanje v višini 100 milijard evrov.