REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Do 170 let zapora za Juliana Assangea: ZDA ga obtožujejo kršenja Zakona o vohunstvu

Assangea v ZDA obtožujejo, da je »nezakonito pridobil in objavil informacije, ki se nanašajo na nacionalno varnost.« Če ga obsodijo, bi lahko dobil do 170 let zapora.

Varnost na Letališču Jožeta Pučnika očitno ni na takšni ravni, kot bi morala biti. Na srečo pa so to še pravočasno odkrili nadzorniki Agencije za civilno letalstvo.
Nick Pope, ki je tajno preiskoval NLP-je za britansko vlado v devetdesetih letih prejšnjega stoletja, je novico označil za pravo »bombo.«
Biblične zgodbe podajajo primero, ko mali David užene orjaškega Goljata, toda tudi slovenske volitve člana predsedstva Jugoslavije iz leta 1989 so prinesle nepredvidljivi obrat.
Migranti imajo v povprečju nižjo stopnjo umrljivosti od lokalnega prebivalstva, ne prenašajo nalezljivih bolezni na domače prebivalstvo in dolgoročno krepijo gospodarstvo ciljnih držav, dokazuje več kot 300 študij.
Od desetih »pogumnih novinarjev« in »junakov svinčenih let«, ki so opisani v knjižnih delih, jih je bilo osem sodelavcev represivnega aparata prejšnje države.
Poveljnik Iranske revolucionarne garde Hossein Salami je potrdil, da se Iran nahaja v »popolni obveščevalni vojni z ZDA.«
Vodja uporov proti Turkom Karađorđe je vojni zločinec, ki je »ubil okoli 3000 tukajšnjih ljudi,« so prepričani nekateri – v Srbiji.
Zaradi škandala, ki ga je povzročila objava videoposnetka pogovora dosedanjega avstrijskega podkanclerja Heinza-Christiana Stracheja z lažno nečakinjo ruskega oligarha, ki se je predstavljala za državljanko Litve, se je v Avstriji zamajala vlada.
Številne države, pa tudi tuja naftna podjetja, kljub trditvam politikov, da ne bo vojne z Iranom, že evakuirajo tuje državljane iz držav Bližnjega vzhoda.
Korupcija: Avstrijski podkancler se je dogovarjal z lažno nečakinjo »ruskega oligarha« glede medijskega nakupa, ki naj bi omogočil predvolilno propagando v korist stranke FPÖ. Avstrijo čakajo predčasne volitve.
Da ameriški predsednik svoj pogled na svet oblikuje v glavnem po tem, kar vidi na konservativni televiziji Fox News, je imelo za svet že veliko slabih posledic. Toda ena bi lahko bila zelo dobra.
Ogromen betonski sarkofag, zgrajen v času hladne vojne na Marshallovem otočju, testnem poligonu v Tihem oceanu, ki so ga za preizkuse jedrskega orožja uporabljale ZDA, je začel puščati. Ukrepati bi bilo potrebno čim prej.
Čeprav je slika iz mesta nesreče jasno prikazovala veliko luknjo v strehi skladišča in ruševine, je tiskovni predstavnik oporišča trdil, da letalo ni zadelo »nobene zgradbe.«
Bezosovo podjetje Blue Origin namerava po njegovih besedah prve turiste na Luno popeljati že leta 2024. Na Luni želijo zgraditi tudi postojanko za svoje potnike.
Ameriški uradniki so sestavili še dodaten seznam kitajskega blaga v vrednosti 300 milijard dolarjev, na katero bo administracija ZDA sčasoma uvedla višje carine.