REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Covid-19 ustavlja tudi podmornice in letalonosilke

Protievropsko in protikitajsko: ZDA z Avstralijo in VB skovale novo zavezništvo in »izdale« Francijo

Voditelji ZDA, Velike Britanije in Avstralije so v sredo napovedali sklenitev novega zavezništva v Indopacifiški regiji, ki bo med drugim Canberri omogočilo dobavo podmornic na jedrski pogon.

Znano je tudi stališče Vatikana glede cepiva proti covidu-19, da je za katolike cepivo »moralno sprejemljivo« vključno s cepivi, ki uporabljajo naslednice davno odvzetih celic zarodkov, ki se uporabljajo za izdelavo nekaterih cepiv.
Cirkus z uveljavljanjem novega »verbalnega delikta« se nadaljuje. Razkrivamo razloge, zaradi katerih bo nov verbalni delikt "padal" na sodiščih.
Ne samo, da je Salonit Anhovo najsodobnejša cementarna na slovenskih tleh, ampak se po okoljskih kriterijih kot po učinkovitosti kosa z najboljšimi cementarnami po Evropi. 
Slovenija nima težav pri financiranju raziskovalnih projektov. A je pri tem, kako znanje in rešitve iz teh projektov uporabiti, zgodba povsem drugačna.
V številnih državah boj ateistov za svoboščine še zmeraj poteka. Ateisti ali agnostiki so zapostavljeni na številnih področjih družbenega življenja v mnogih državah sveta.
Političnega zaveznika premierja Janeza Janše v Izraelu obtožujejo goljufije, zlorabe pooblastil in podkupovanja v treh primerih korupcije.
Nekdanja tiskovna predstavnica Melanie Trump je razkrila, na kako šokanten način se je takratna ameriška prva dama odzvala ob vpadu Donaldovih podpornikov na Kapitol 6. januarja letos.
Družina moškega, ki je umrl zaradi težav s srcem v Mississippiju, prosi ljudi, naj se cepijo proti virusu, ki sproža covid-19, da ne bi bilo še več podobnih zgodb.
Odkar so talibani prevzeli nadzor nad Afganistanom, se iz dneva v dan vrstijo poročila, da so se islamistični skrajneži, navkljub javno danim zavezam, vendarle vrnili k svojim starim navadam...
Zakaj je novi kitajski veleposlanik v ZDA ameriškim oblastem zabičal, da naj utihnejo.
Na nekdanjega ameriškega predsednika so mediji kar nekako malo pozabili, odkar več ni na položaju in ne tvita vsakodnevno, toda Donald Trump ni pozabil na njih.
V sodelovanju s podjetjem Herman & partnerji je dosegel 3 srebrne in 1 zlato nagrado za projekt M SOSESKA, 1 srebrno in 3 zlate za projekt Narezano po vašem okusu in 1 zlato nagrado za projekt Mali šef.
Očitno je, da dvajset let po napadu na ZDA 11. septembra in 33 let od svojega nastanka, Al Kaidi kljub preganjanju in konkurenci podobnih terorističnih organizacij - še vedno uspeva obstati.
Kitajska zaščitna oblačila se zdijo nenavadna za Evropejce, vendar lepo kažejo, kako Evropo vidijo drugi, predvsem na Kitajskem, kjer so s cepljenjem in drastičnimi ukrepi povsod uspeli ustaviti širjenje pandemije.
Medtem ko se ZDA in zahodne države nahajajo sredi razprav o posledicah ameriškega odhoda iz Afganistana, Rusija že izvaja nove velike manevre na zahodnih mejah članic zveze NATO.