REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Olimpijske igre v Pekingu  Vir: Guardian, Twitter

Politiki ZDA bojkotirajo zimske olimpijske igre v Pekingu, na katere jih Kitajska - sploh ni povabila

Uspeh iger ni odvisen od udeležbe peščice vladnih uradnikov držav, so v odzivu na ameriški politični bojkot OI v Pekingu zapisali v izjavi kitajske misije pri OZN na svoji spletni strani.

Litva je zaradi trgovinskega predstavništva Tajvana dobila kitajske sankcije, sedaj pa za pomoč prosi celotno EU. Primer Litve nazorno kaže, da Litva pleše po taktih ZDA, ki pa ji finančno izgubo - pokrivajo le deloma...
Je Janez Janša dobil novega zaveznika na evropskem parketu? Koliko je po desnosučnih prepričanjih trenutnemu premierju Slovenije blizu kolega na Češkem, ki sebe vidi kot agenta 007.
Ves svet čaka, da bo virtualni pogovor ruskega predsednika Vladimirja Putina in ameriškega predsednika Joeja Bidna ustavil kopičenje vojaškega arzenala na mejah Ukrajine in Rusije.
Po anketi Mediane je tudi SDS že izgubila velik del svojih volivcev in veliko vprašanje je, če ji bodo nove strančice lahko nadoknadile izgubljeno razliko.
Ena od znanstvenic, ki je pomagala pri razvoju cepiva AstraZenece je opozorila, da bi lahko bila naslednja pandemija še bolj smrtonosna od sedanje.
Na Huaweijevem Vrhu Zaupajmo v znanost 2021, ki je letos potekal pod geslom "Globalno sodelovanje za skupno vrednost," so udeleženci pozvali k usklajenim prizadevanjem za reševanje skupnih izzivov.
Minsk 2 je nastal kot posledica ukrajinskega poraza na bojišču. Z ruskega vidika se Ukrajina odmika od tega, kar so podpisali, diplomacija ne uspeva in zato je vojska spet na mizi, opozarjajo strokovnjaki.
Primeri so povezani z nedavno božično zabavo podjetja, ki je potekala v restavraciji, pravijo mestne oblasti. Vendar so v inštitutu istočasno pojasnili, da je v skupini zabeležena »visoka precepljenost« in zato oblasti upajo, da ne bo hujših posledic...
Ruska vesoljska agencija je končala s preiskavo incidenta iz leta 2018. Tedaj je zaradi luknje v vesoljski postaji iz nje pričel iztekati zrak. Za sabotažo naj bi bila kriva psihično neuravnovešena in hudo bolna ameriška astronavtka.
V Južni Afriki so znanstveniki na podlagi prvih izsledkov raziskave novih okužb ugotovili, da je ponovna okužba s sevom »omikron« koronavirusa SARS-CoV-2 trikrat verjetnejša od dosedanje različice.
Kljub temu, da je Sovjetska zveza razpadla pred približno tremi desetletji v ZDA očitno še zmeraj ni zamrl strah pred to državo. Ameriški obrambni minister je državi, ki ne obstaja več, napovedal - hude sankcije.
Kitajski znanstveniki trdijo, da so izolirali protitelo, ki lahko učinkovito nevtralizira vse seve koronavirusa, pri čemer se sklicujejo na laboratorijske in preizkuse na živih organizmih.
S podpisom so se slovenski pivovarji zavezali, da bodo do konca leta 2022 na vseh izdelkih prostovoljno navajali energijsko vrednost piva.
Slovenska vlada očitno meni, da je različica virusa omikron iz Južne Afrike, kjer so jo zaradi zelo naprednih metod prej odkrili bolj nalezljiva kot virus iz na primer Avstrije ali Nemčije...
Pod vodstvom svojih podaljšanih rok na osrednjem nacionalnem radiju in televiziji Janševa vlada intenzivno »čisti« vse »politično neprimerne« urednike z njihovih položajev.