REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nepričakovan dejavnik v boju: Kako glodalci sabotirajo ukrajinsko vojsko?

Žice v bojnih vozilih, ki jih je Zahod dostavil v Kijev, so se našle na muhi miši in podgan.

Nemški general meni, da »nobena od strani ne more dobiti vojne v Ukrajini, razen če ne pride do nadaljnjega zaostrovanja in tretje svetovne vojne.«
Dajatve, ki jih je uvedla Nemčija za kritje obnavljanja lastnih rezerv, bi lahko prisilile Avstrijo, Češko, Madžarsko in Slovaško k uvozu več ruskega plina, kar bi povečalo njihovo geopolitično odvisnost od Moskve.
Ukrajinski predsednik je zavrnil idejo Donalda Trumpa, da je možno spopad v Ukrajini rešiti v enem ali dveh dneh in znova zahteval od zahodnih držav orožje velikega dosega.
Stoltenberg ni navedel, kdaj naj bi vlada v Kijevu lahko prejela obljubljena letala, saj se bo vsaka članica Nata, ki se je zavezala, da jih bo dobavila Ukrajini, o tem odločila sama.
Na shodu, h kateremu pozivajo na Facebook strani »Slovenija proti rusofobiji« se bodo zbrali tisti, ki na vojno v Ukrajini gledajo povsem drugače, kot jo predstavlja večina politikov in medijev, beseda pa bo tekla tudi o zavajanju zahodnih medijskih trobil in škodljivi rusofobiji, ki svet in Evropo vodi v propad.
Dokument nemško vlado hkrati poziva, naj »prizna Rusijo kot eksistencialno grožnjo« in zaostri protiruske sankcije.
Nekaj ​​dni po osvoboditvi Avdejevke so Ukrajinci izgubili nadzor nad še enim krajem.
Ameriški predsednik je žaljivke izrekel med nagovarjanjem donatorjev v zasebnem domu v San Franciscu.
Ameriška vojaška industrija je v razcvetu, saj večina denarja, ki ga da Kijevu Bidnova administracija, konča prav pri vojaških proizvajalcih v ZDA.
Utrjeno območje v Avdejevki ni nastalo v letu ali dveh, gre za res zelo resne objekte, je v pogovoru za ruske medije pojasnil namestnik predsednika Varnostnega sveta Rusije Dmitrij Medvedjev.
Grant Shapps se je za las izognil smrti med poskusno izstrelitvijo balistične rakete »Trident.«
Nedavno smo poročali o ugasnitvi »večnega ognja sinovom Rusije in Sovjetske zveze.« Sumljiv napis ob tem incidentu so pristojni ignorirali. Se je pa istočasno na spomeniku revolucije v centru Ljubljane, nedaleč od Državnega zbora pojavil še en nespodoben znak – kljukasti križ.
Znani novinar in nekdanji voditelj ameriške televizije Fox je nekdanjega britanskega premiera obtožil, da ga je poskušal »prelisičiti« - za intervju je, za razliko od Vladimirja Putina, zahteval milijon dolarjev.