REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Petrodolarji odhajajo v zgodovino...

Sporazum iztekel po 50. letih: Konec ameriško-savdskega pakta o petrodolarju je dokaz upadanja moči ZDA

Sredi burnega svetovnega dogajanja številni mediji, predvsem na zahodu, niso opazili prelomnega dogodka, ki dokazuje, da se je moč ZDA bistveno zmanjšala.

Predsednik tiskovne agencije Xinhua Fu Hua se je v sredo srečal s Paulom Bascobertom, predsednikom Reutersa, pogovarjala pa sta se o spodbujanju sodelovanja in temah skupnega inter

Oddaja je velikanska lepljenka komentarjev vojakov in oficirjev, sličic tankov in oklepnikov, garnirana z nekaj izjavami »civilistov« in predstavnikov »mislišč« ter nekdanjim poljskim predsednikom vlade, tistim jastrebom, ki je izgubil volitve in se ga itak nihče več ne spomni.
Zaradi tranzita zavezniških sil v Evropi skozi Republiko Slovenijo bo od sobote, 15. do srede, 19. junija, občasno povečan promet vojaških vozil na pomurski in primorski avtocesti
Ruski predsednik Vladimir Putin je s svojim predlogom za rešitev konflikta v Ukrajini danes dal Zahodu še eno priložnost za sklenitev miru pod obojestransko ugodnimi pogoji, je dejal nekdanji ameriški obveščevalec Scott Ritter. A Ukrajina ga je znova zavrnila.
Afrika postaja regija strateškega pomena, poudarja James Stavridis.
Prava prevlada Kitajske je v njeni sposobnosti predelave mineralov, opozarja JP Morgan.
Te dni smo bili z vseh strani medijsko bombardirani o pomenu »evropskih volitev«. Kruta resnica je, da bodo rezultati evropskih volitev imeli največji vpliv na blagostanje tistih, ki so dobili visoko plačana mesta v EP, sicer pa bodo imeli bolj omejen vpliv, kot se ljudje bojijo – ali upajo.
Ruska vojska že vadi uporabo taktičnega jedrskega orožja, v ruskih medijih se je že pojavila formulacija, po kateri bi Rusija lahko znižala danes še previsoke pogoje za njegovo uporabo.
Več kot 24 tisoč otrok je bilo priznanih za žrtve zločinskih dejanj kijevskega režima, približno tisoč mladoletnikov je bilo ranjenih, 300 otrok pa je bilo ubitih.
Največja vzletna masa »Lovca« je 750 kg, tovor je 200 kg, avtonomija leta je šest ur v načinu križarjenja.
Ali je Evropa res premagala plinsko krizo in dosegla neodvisnost od Rusije? Na prvi pogled bi res lahko pomislili na to. Toda videz znova vara...
Vohunska mreža, ki je nekaj časa delovala iz veleposlaništva ZDA v Sani, je bila razbita nekaj dni po aretaciji osebja ZN.
Eden najboljših svetovnih strokovnjakov za Rusijo je v pogovoru za ruske medije razkril, kaj vse je našel v arhivih v Washingtonu.
State Department ni našel »nobenih dokazov«, da razvpiti bataljon krši človekove pravice, zato bo imel dostop do enake vojaške pomoči ZDA kot vse druge enote oboroženih sil Ukrajine.
V novem sklicu Evropskega parlamenta ne bo več ene od najbolj glasnih, brezkompromisnih in pogumnih poslank. In ne, to žal ni nobena od poslank iz Slovenije.