REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Glavni urednik Dejan Steinbuch.

BASS - Srbsko-slovenski poslovni klub

Kateri znani Slovenec, srbski častni konzul, je odprl Srbsko-slovenski poslovni klub?

Pred nekaj dnevi je, brez medijskega pompa, v Sloveniji začel uradno delovati Srbsko-slovenski poslovni klub (SSPK). To poslovno združenje bo zbralo največja podjetja v regiji, ki so vlagala ali načrtujejo investicije v obeh državah.

Po okupaciji Jugoslavije s strani sil osi po aprilski vojni je Nemčija postavila Srbijo pod vojaško upravo, pri čemer je slednja dopustila ustanovitev srbske kolaboracionistične vlade in posledično tudi sil za boj proti jugoslovanskim partizanom.
Kljub dejstvu, da sta minili dve desetletji od največje seks afere ameriških predsednikov, Bill Clinton meni, da ne dolguje nikakršnega opravičila Monici Lewinsky. V resnici pa ji opravičilo dolgujeta tako Bill Clinton kot - ves svet.
Nekdanji guverner Kalifornije in filmski zvezdnik Arnold Schwarzenegger je ostro kritiziral obnašanje ameriškega predsednika do ruskega predsednika Vladimirja Putina.
Ker Ministrstvo za infrastrukturo ni soglašalo z dopolnitvijo napisov v kitajskem jeziku na tablah na mariborskem letališču jih morajo v družbi Aerodrom Maribor odstraniti z letališča Edvarda Rusjana.
Ameriški mediji se vse bolj sprašujejo, ali ima Melania Trump morda dvojnico, ki jo nadomešča ob javnem pojavljanju predsednika ZDA Donalda Trumpa.
Kako je videti prometna nesreča s strani poškodovanega udeleženca, ki je ujet v vozilu? To je v zelo dobri simulaciji izkusil naš znani športnik Cene Prevc.
O usodi vlade bo odločal tudi boj za največji plen: položaj komisarja EU, ki bi tistemu, ki ga bo določila naslednja vlada, lahko žepe v štiriletnem mandatu napolnil z več kot dvema milijonoma evrov.

Evropa že tolče po slabih točkah ZDA – na primer po proizvajalcih plovil za »rekreacijske namene«.

Bela hiša se pogaja s proizvajalcem letal Boeing glede nabave dveh novih letal Boeing 747 z oznako »Air Force One«. Vendar predsednika ZDA motijo barve letala in neudobna, kavču podobna postelja.
67 migrantov, ki jih je italijanska obalna straža rešila iz Sredozemlja, so bili v četrtek izkrcani v pristaniškem mestu Trapani na Siciliji.
Ameriški predsednik je dejal, da je Velika Britanija, v katero je prispel skupaj s soprogo Melanio, trenutno "vroča točka". Obenem sam "nima težav" s protestniki, ki v Londonu protestirajo z balonom, "dojenčkom Trumpom."
Predsednik ZDA naj bi Angelo Merkel v nasprotju s protokolarnimi pravili tikal z »ti, Angela«, njegov nastop pa je bil po navedbah virov še »veliko bolj oster« kot včeraj.
15. julija se bo zaključilo svetovno nogometno prvenstvo, ki je rusko državo po uradnih izračunih stalo okoli 9,21 milijarde evrov. Zaradi majhne gospodarske rasti (uradno letos le 1,9 %) se obetajo nove finančne obremenitve za Ruse.

Ameriški predsednik Donald Trump je po ostri izmenjavi mnenj na vrhu zveze NATO odpotoval v London, še prej pa na novinarski konferenci znova kritiziral članice, ki za obrambo porabijo premalo denarja oziroma premajhen delež državnega proračuna.

Turčija bo za javnost odprla novih 15 podzemeljskih mest, kjer so nekoč živeli prvi kristjani. Mesta se nahajajo v Kapadokiji, v področju Kiršehirja.