REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Kim Jong - un

Šokantno uradno priznanje: Severnokorejski voditelj Kim Jong-un se ne more teleportirati!

Uradni časniki v Severni Koreji so prvič priznali, da so nekatere od teh trditev neresnične oziroma, da se severnokorejski voditelj ne more teleportirati in manipulirati s časom in prostorom.

Vlada se je odločila tudi s pomočjo statistike dokazati, da so bili sprejeti vladni koronazakoni in ukrepi dobri, celo odlični. Njeno delo bodo ocenjevali njeni strokovnjaki. Za primeren rezultat potrebujejo prave podatke, ki jih bodo dobili od novega direktorja.
Zadnje poteze slovenske vlade potrjujejo, da se Slovenija tudi do sosed obnaša nerazumno in nepredvidljivo, ukrepe na svojih mejah pa uvaja in razveljavlja na popolnoma netransparenten, nelogičen in kaotičen način.
Nespoštovanje pravil karantene s strani Dominica Cummingsa, glavnega arhitekta brexita in svetovalca Borisa Johnsona je že odneslo prvega britanskega ministra – ministra za Škotsko Douglasa Rossa.
V teh ekonomsko nepredvidljivih časih je zelo pomemben faktoring, ki malim in srednjim podjetjem rešuje likvidnostna vprašanja v času upočasnjene gospodarske rasti.Gorenjska banka je v lanskem letu postala eden izmed najboljših ponudnikov faktoringa z digitalizirano storitvijo.
Slovenija testira desetkrat manj ljudi, kot nekatere druge države, ki imajo enkrat manj mrtvih zaradi Covida-19. In zato seveda »ne najde okuženih«. Slovenska vlada pa si izmišlja nove standarde tudi za konec epidemije in se nato čudi, ker ji sosedje ne verjamejo. In zato ne odprejo meja.
Tudi Inštitut za mikrobiologijo je po opravljeni analizi belega prahu, ki ga je v četrtek v kuverti prejela poslanka Levice Violeta Tomić, ugotovil, da ne gre za nevarno snov.
Slovenija se hvali z najboljšo epidemiološko sliko v Evropi, vendar nekatere potnike še vedno sili v 14-dnevno obvezno karanteno, Srbija pa je omejitve vstopov v državo prva v Evropi odpravila kar za vse, tudi tujce!
Odpiranje meja Slovenije ob sproščanju ukrepov je, kot vse kaže, enako kaotično, arbitrarno in nelogično, kot je bilo njihovo zapiranje. Vse pa zgolj zato, da bi se ohranil propagandni mit vlade o zmagi Slovenije nad pandemijo.
Nova različica virusa na Kitajskem zdravnikom povzroča velike težave, saj se je že tako dolga inkubacijska doba koronavirusa – še podaljšala, okuženi pa imajo še manj ali sploh nimajo simptomov.
Raziskave kažejo, da obstaja učinkovita metoda, s katero lahko sami, brez pomoči kogarkoli in brez uživanja kakršnihkoli spojin za nekajkrat zmanjšate nevarnost okužbe z virusi.
Vavčerji očitno niso dovolj. Potrebno je narediti še nekaj. Skrajšan delovni čas bi pospešil produktivnost, ugodno vplival na domači turizem ter izboljšal razmerje med delovnim in prostim časom.
Gre za banditizem, ne pa za »obisk« zaskrbljenih državljanov. Zato bi se morala policija na zadnji »obisk« odzvati povsem drugače. Policija, ki ne zna spraviti v red nekaj razcapancev pa seveda ne more biti učinkovita niti pri varovanju reda drugod v državi.
Joe Biden, kandidat demokratov na novembrskih volitvah v ZDA je svojega konkurenta, sedanjega predsednika ZDA »počastil« z novim vzdevkom.
Veleposlanik BiH v Pakistanu, ki je sicer Bošnjak, naj bi ponaredil vizume za 3.000 Pakistancev, ki so vstopili v BiH in so sedaj »resen varnostni problem.«
Kitajski znanstveniki delajo noč in dan ter upajo, da bo zdravilo za uporabo pripravljeno v času pričakovanega, ponovnega zimskega izbruha nevarne bolezni.