REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vučić - protesti

»Pustite jajca doma«: bizarna zahteva protestnikom, ki od srbskega predsednika zahtevajo, »da abdicira«

Na družbenih omrežjih je zaokrožilo sporočilo, ki poziva ljudi, ki se že sedem tednov vsak konec tedna udeležijo shoda proti avtokratski vladavini srbskega predsednika Aleksandra Vučića, da naj »pustijo jajca doma«.

Slovenski javni dolg znaša 32,3 milijarde evrov, oziroma dobrih 15 tisoč evrov na prebivalca. A brez skrbi, država in njeni prebivalci tega dolga nikoli ne bodo primorani poplačati.
Fašisti v Italiji znova marširajo in dvigujejo glave. Italijanska vlada to podpira, slovenska pa gleda vstran in menca, namesto da bi fašistom rekla »marš« in odgovorila z recipročnimi ukrepi.
V Sloveniji so novice o plagiatorstvu, predvsem med politiki vseh nazorov, običajne in ne pritegnejo veliko pozornosti. Sedaj imajo prav kulturniki priložnost, da dokažejo svojo vrednost v družbi in pokažejo, da so pravi ustvarjalci družbenega ethosa, da predstavljajo dušo naroda.
Vrhunska pištola, ki je že dobila nenavadno ljubkovalno ime, bi lahko kmalu postala nova moč ruskih oboroženih sil, ki nujno iščejo ustrezno zamenjavo za že uveljavljeno, vendar zastarelo pištolo »Makarov«.
Avtor pesmi je na Facebooku razložil kaj ga je navdihnilo, da napiše balado posvečeno vsem, ki so bili prisiljeni zapustiti svoje domove v upanju na boljši jutri.
Ta hotel bi moral biti vzgled vsem drugim. Vsemu svetu je želel pokazati, kakšni bodo hoteli, v katerih nekoč ne bo zaposlenih ljudi. Vendar so roboti ustvarili več problemov, kot so jih rešili.
Objavljen je bil članek, v katerem so znanstveniki predlagali serijo ukrepov, preko katerih bi preprečili milijone smrti in »katastrofalno« škodo na planetu.
Burna seja hrvaškega sabora po enomesečnem dopustu zaradi novoletnih praznikov se je za las izognila škandalu in fizičnemu obračunavanju med sprtimi poslanci vladajoče koalicije in opozicije. Razlog je bil neuspeli nakup izraelskih rabljenih vojaških lovskih letal F-16.
Ameriški predsednik je sestavil "izviren" jedilnik, na katerem so se seveda našle vse njegove najljubše jedi. Kmalu je v sobanah, ki so v bližini Ovalnega kabineta, zadišalo po postanem olju. Torej – naročeno je že prišlo ...
Zavrnitev sporazuma o izstopu Velike Britanije iz EU je to državo in EU postavilo pred nejasno prihodnost. Zagovorniki brexita na Otoku upajo, da bo zavrnitev omogočila »boljši dogovor« z Brusljem. Kljub velikemu porazu v parlamentu pa bo Theresa May morda preživela celo glasovanje o zaupnici.
Lanskega decembra je Ustavno sodišče RS ugotovilo, da sta dela zakona o določitvi volilnih enot za volitve poslancev v državni zbor, kot tudi zakona o državnem svetu v neskladju z ustavo.
Do nenavadne lovske nesreče je prišlo 11. januarja v lovnem rajonu Kraljeva Velika, na področju Lipovljana v sosednji Hrvaški. Strelec je bil škof, ki je tudi strasten lovec.
Pri nas niti ne poznamo cele palete KIA avtomobilov, ki jih proizvajajo in prodajajo po širnem svetu.
Včeraj je državni sekretar v kabinetu predsednika vlade Peter Vilfan končno odgovoril na očitke o davčni utaji. 
V spodnjem domu britanskega parlamenta so opravili ključno glasovanje o dogovoru o brexitu. Proti je glasovalo 432 poslancev, za pa 202. Zelo verjetno je sedaj tudi glasovanje o zaupnici vladi, morda tudi predčasne volitve, okrepljen pa je tudi strah pred "neurejenim" izstopom države iz EU.