REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Strmoglavil belgijski F-16, pilota rešili iz električnih vodov z 250.000 volti napetosti

Eden od pilotov se je uspešno izstrelil v mestu Pluvigner v Bretanji, a se je nato pri pristanku zapletel v visokonapetostne električne vode ...

Filipinski predsednik Rodrigo Duterte je sicer znan po svojih precej odkritih, krutih in provokativnih nastopih in presenetljivih izjavah, vendar je s svojo zadnjo izjavo presenetil - vse.
Trump je pravkar izgubil svoj zid – tisti, ki ga je imenoval Bibi Netanjahu. In Bibi točno ve, kaj je Trumpa, na dnu njegovega srca, najbolj strah. Pogled na drugačen zid - od znotraj. Na zaporniški zid.
Bojan Požar je o ozadju dogajanja v Telekomu redno poročal, pri tem pa ni razkril, da ima tudi pri imenovanju članov uprave in nadzornega odbora lastne interese. Mesečno od državnega Telekoma namreč prejema od 5.000,00 do 6.000,00 evrov.
Ameriški predsednik Donald Trump je zvezni državi Kaliforniji odvzel pooblastila za določanje standardov avtomobilskih izpuhov. »Vidimo se na sodišču!«, mu sporočajo iz uporniške in napredne zvezne države ZDA.
Ker je Urad RS za makroekonomske analize in razvoj znižal napoved rasti s 3,4 na 2,8 odstotka v letu 2019 ter s 3,1 na 3 odstotke v letu 2020, je vlada proračunske odhodke v prihodnjem letu zmanjšala za 100 milijonov evrov.
Bo slovenska vlada morda prepoznala, da je storila napako in umaknila svoje »prepoznanje« domnevnega »predsednika države«, ki se brati z mafijo?
Po zadnjih podatkov bo zaradi napadov z droni na savdske naftne terminale proizvodnja Savdske Arabije več tednov zmanjšana za najmanj 40 odstotkov. To pomeni skoraj gotov dvig cen nafte, kar bo dodatno upočasnilo svetovno gospodarstvo. 
Več kot milijon evrov vredno WC školjko, ki je bila v resnici umetniško delo, so nepridipravi uspeli ukrasti iz palače Blenheim.
Burno politično dogajanje konec avgusta in v začetku septembra je imelo svoje učinke tudi na popularnost političnih strank.
Posameznim članicam občasno pripade "čast", da se pohvalijo z organizacijo kakšnega dogodka, vsa oblast nad tem, kakšno vlogo bo zavezništvo imelo pa je še naprej v rokah ZDA oziroma Washingtona.
Primorci so bili vedno prepričani, da je bila Primorska utemeljeno priključena nekdanji jugoslovanski federaciji, toda Državni zbor zaradi odpora desnih strank ni uspel preimenovati praznika.
Medtem ko Slovenska vojska že dolga leta ne uspe uspešno izpeljati niti nakupa oklepnikov 8x8, se Vojska Srbije hitro opremlja in zaradi nevtralnosti države kupuje orožje tam, kjer je kvalitetno in poceni.
Pri novi rusofobiji zaradi Mercatorja gre na prvi pogled za »obrambo nacionalnih interesov«, v resnici pa so v ozadju interesi slovenskih »tajkunov« oziroma predvsem Boruta Jamnika.
Razbitine slavne ladje, ki so jih našli šele 73 let po nesreči, septembra leta 1985, še vedno burijo duhove, še posebej zaradi dejstva, da je raziskovalce zbodlo dejstvo, da ob razbitini ni bilo niti sledu o posmrtnih ostankih umrlih potnikov.
Slovenska zunanja politika je znova pokazala svojo razdeljenost. Predsednik države ima o članstvu Turčije in Ukrajine v EU ločeno mnenje, ki je v nasprotju z zunanjo politiko Slovenije.