REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Štirje Albanci pobegnili iz zapora v Siriji, zdaj pa so pricurljali posnetki, ki razkrivajo vezi ISIS s Kosovom

Pred štirimi leti so islamski skrajneži 13. novembra v napadu v Parizu ubili 130 ljudi, še 350 je bilo ranjenih. Se zdaj Kosovo spreminja v teroristično trdnjavo?

Tekmovalnost med dirkaškima velikanoma je dosegla vrhunec na vzdržljivostni dirki 24 ur Le Mansa leta 1966, veliko vlogo v zmagi Bruca McLarena in Chrisa Amona pa so odigrale tudi Goodyearove pnevmatike na dirkalniku.
Sodišče v Skopju je ugotovilo absolutno zastaranje pri kazenskem pregonu nekdanjega premierja Makedonije Nikole Gruevskega v zadevi »Krivulja«. Ampak to ni konec - čakajo ga še »Nasilje«, »Titanic« in »TNT«.
Na novico, da policija zahvaljujoč pomanjkljivi zakonodaji ne more nič paravojaškim formacijam t. i. štajerske varde, ki so se tudi ta konec tedna urile ob Kolpi, se je Stariha ponorčeval na račun lukenj v domači varnostni ureditvi ...
Rezultati javne ankete, do katere je prišlo po vrsti incidentov s šovinistično vsebino v Italiji so pokazali precej porazno sliko družbe. Nič drugače pa ni v dobrem delu Evrope.
Za uvedbo prisilnega dela brezposelnih in ukinitev dodatkov revnim je v parlamentu - zmanjkalo glasov. Celo SDS, ki je podpirala prisilno delo, na koncu ni imela poguma, da bi udarila po revežih z najmanj dohodki ...
Ameriški predsednik Donald Trump se je odločil, da v delu Sirije, kjer so naftni vrelci, v polmeru okoli 150 kilometrov, vendarle pusti del ameriških enot.
Nekdanja zmagovalka lepotnega tekmovanja je spregovorila o svojem hudo načetem duševnem zdravju, medtem ko je skoraj mesec dni »ujeta« na letališču na Filipinih. Bo imela ta žalostna zgodba srečen konec?
Ob zadnjih poplavah, ki so prizadele Veliko Britanijo, je predsednik britanske vlade v roke vzel krpo za umivanje tal. Kako uspešno, to pa je že drugo vprašanje …
V Sloveniji se znova pojavljajo ideje o uvedbi naborniškega sistema in obveznega služenja vojaškega roka – kljub temu, da naj bi bilo to vprašanje razrešeno že ob vstopu v zvezo Nato.
Tople vode indijskega oceana so zanimive tudi za potapljanje na dah in ne zgolj za profesionalne potapljače.Toda istočasno skrivajo tudi nevarnosti.
Vse kaže, da se je Levici prehod v »popolno opozicijsko vlogo« izplačal. Vsaj v tem trenutku. To kažejo najnovejše ankete Dela in Nove24, ki jo je naredila agencija Parsifal.
Donald Trump se že od začetka svojega mandata sooča z neverjetnimi škandali, preiskavami in spori. Se mu bliža trenutek, ko bo ostal brez podpore republikancev?
Turški zunanji minister Cavusoglu obtožil ZDA kršitve mednarodnega prava zaradi prevzema nadzora nad naftnimi polji v vzhodni Siriji in razkril: »Združene države Amerike s prihodki od (sirske) nafte financirajo - terorizem!«
V Vzhodni Nemčiji je bilo 380.000 sovjetskih vojakov, toda imeli so ukaz, da naj se ne vmešavajo, se spominja nekdanji voditelj SZ Mihail Gorbačov.
V svoji najnovejši knjigi je 95-letni novinar Eugenio Scalfari objavil nekaj novih spoznanj o papežu Frančišku, ki so v Rimu in drugje po svetu močno odjeknile.