REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Patriot Vir: Twitter

Ukrajina želi ameriške patriote, ZDA »proučujejo« njihovo prošnjo, Putin opozarja na »rdeče črte«

ZDA »proučuje« zahtevo za dodatno pomoč Ukrajini, ki si želi ameriških »patriotov.« ZDA so jih menda postavile v napačno državo - Poljsko...

V Levici so izrekli podporo iniciativi Za pitno vodo, ki je začela z zbiranjem 40.000 overjenih podpisov za razpis referenduma o nedavnih spremembah Zakona o vodah. Ob tem so objavili javno sporočilo.
Policist, ki je ubil Georga Floyda je spoznan za krivega po vseh točkah obsodbe, toda nekateri so še zmeraj prepričani, da je prav on – žrtev.
Milorad Dodik, predsednik predsedstva BiH v plačanih oglasih na YouTubu pojasnjuje, zakaj je razpad BiH edina možna pot naprej.
Vse kaže, da ima predsednik slovenske vlade znova težave s Patrio, tokrat agencije, ki iz nemškega Bundestaga prinaša zanimive informacije.
Na spletni strani Juventusa so hitro komentirali presenetljiv razplet bitke med Uefo in Fifo ter dvanajstimi uporniškimi klubi, ki so želeli narediti »superligo.«
Francija bi lahko sledila Veliki Britaniji in zapustila EU, ker so ljudje »jezni« na Bruselj, je ocenil nekdanji pogajalec EU za »brexit« Michel Barnier.
Če ga je Rama »pokazal« Janši in se potem o tem z njim še pogovarjal, to seveda pomeni, da je ta dokument do Janše najverjetneje prišel – preko Rame. Le zakaj bi mu ga sicer kazal? Gre torej za velikoalbanski, ne pa za slovenski projekt!
Zapletanju Janševe vlade po odločitvi, da se prednostno cepijo maturanti ni videti konca. Mnogi so prepričani, da ima »vlada ljudi za norce.«
Prepisi pogovorov med pripadniki libijske obalne straže, ki jih je objavil Guaradian kažejo, da so begunci na morju velikokrat ignorirani in prepuščeni smrti.
Tako kot se je za Diano govorilo, da je kraljica ljudskih src in »ljudska kraljica«, bi za princa Filipa lahko rekli, da je »ljudski rasist.« In sam bi se s tem zagotovo strinjal.
Slovenska zunanja politika ima odslej v Washingtonu dobrega, čeprav nekoliko nemoralnega prijatelja – in to med novinarji Fox Newsa.
Masleša je zaupno povezan s svojim odvetnikom Emilom Zakonjškom, ki je kot predsednik disciplinskega sodišča izrekel suspenz sodniku Radonjiću, ki je - sodil pravično. Sedaj pa naj bi Masleša sodil v primeru, v katerem je že prej sodil njegov odvetnik...
Odnosi med jedrskima silama so znižani na raven odpravnikov poslov. V odgovor na poteze ZDA in Poljske je Moskva izgnala tudi pet poljskih diplomatov ter sprejela dodatne sankcije.
Ljudje bodo verjetno potrebovali tretji odmerek cepiva za krepitev imunskega odgovora v 12 mesecih po drugem odmerku, sporočajo iz Pfizerja.
Dvajsetletna vojna je Afganistan spremenila v opustošeno, propadlo državo – nasprotno od tega, kar so ZDA in njene zaveznice, tudi Slovenija, menda želele doseči. Tudi slovenski vojaki so bili okupatorji, z brezpogojnim umikom ZDA pa so postali poraženci.