REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

British Airways     Vir:Bloomberg

Poleteli v Düsseldorf, pristali v Edinburghu

Pilotu ni preostalo drugega, da prizna, da nima pojma, kako je potnike, ki so želeli v Nemčijo, odpeljal na Škotsko. In da bo s posadko poskusil ugotoviti, kaj lahko naredijo.

Zaradi sedanje trgovinske vojne med ZDA in Kitajsko, negotovostjo glede prihodnjih odnosov EU in Združenega kraljestva ter problemom na Japonskem, nekateri predstavniki vodilnih podjetij trdijo, da je danes ustvariti dobiček težje, kot kadarkoli prej.
Novi dokumenti vsebujejo škandalozne podrobnosti o tem, kako je Facebook v preteklih letih lobiral pri vodilnih politikih za namen svoje strateške operacije - odprave »preveč restriktivne« zakonodaje varstva osebnih podatkov.
Dekle, za katero tožilstvo trdi, da pripada neonacistom, se je udeležilo in zmagalo na tekmovanju za »mis Hitler«, ki ga je organizirala ekstremna desničarska organizacija National Action.
Med protesti nasprotnikov brexita ta konec tedna v Londonu so posamezniki na nenavaden način izrazili svoje mnenje o ameriškem predsedniku Donaldu Trumpu, ki sodi med srdite zagovornike izhoda Združenega kraljestva iz Evropske unije.
Ministrstvo za obrambo Kitajske je konec tedna obtožilo kolege iz ministrstva za obrambo ZDA, da namerno pretiravajo z ocenami »grožnje«, ki naj bi jo Kitajska in drugi narodi predstavljali, da bi lahko utemeljili lastne enormne vojaške izdatke.
Sirija si bo prizadevala povrniti območje Golanske planote "z vsemi sredstvi, ki so na voljo", ameriška politika pa je brezobzirna, nezakonita in ogroža mir in stabilnost v svetu, opozarja sirsko zunanje ministrstvo.
Kitajski predsednik Ši Džinping želi preko Italije vključiti Evropo v svoj projekt Nove svilne poti. Italija bo postala prva država G7, ki je podpisala sporazum o soglasju s Kitajsko, to pa je storila kljub skeptičnim glasovom in pritiskom iz EU in ZDA.
»Zaklali vas bomo, obglavili, tudi zastrupljali in razstrelili ter raznesli«, je prek družbenih omrežij že leta 2016 sporočal ekstremist Amir Selimović tako zmernim muslimanom kot nevernikom.
V obrambnem ministrstvu sta se doslej spopadali dve »struji« - prva je navijala za nakup slabih poljskih »patrij«, druga se je ogrela za nakup predragih »boxerjev«. Slovenija pa v resnici potrebuje vozila, ki bodo cenejša - in boljša.
Administracija Trumpa si prizadeva, da bi se NATO soočil s potencialnimi grožnjami Kitajske in na prihodnjem srečanju zunanjih ministrov v Washingtonu poročal o ugotovitvah. 
Na stotine ljudi se je zbralo pred poslopjem pritožbenega sodišča, da bi protestiralo proti sramotni sodni odločbi, ker sta bila moška oproščena obtožb, da sta žrtev posilila, saj so sodniki sklenili, da je ženska »prava možača in neprivlačna«, da bi njene trditve obveljale kot resnične.
Zadeva ni nedolžna - zastavlja se namreč vprašanje, kako in s čem se bodo po 29. marcu brisali Britanci? Država ima namreč toaletnega papirja na voljo samo za okoli šest tednov, zato je nemško podjetje Wepa uskladiščilo velike zaloge te prepotrebne dobrine.
Slovenska vlada je na današnji seji ocenila, da se ji ni potrebno ukvarjati z učinkom podzakonskih in zakonskih aktov glede človekovih pravic. Vendar pa ni res, da se človekove pravice ne bi mogle kršiti že z njenimi ukrepi, kar je v bistvu stališče vlade.
Črna gora namerava do leta 2020 prodati del orožja in opreme, ki so v skladiščih kopenske vojske, vojne mornarice in letalstva. Nejasna pa ostaja usoda jaht in ladij, ki jih je nekoč uporabljal Josip Broz in si jih lastita tako Podgorica kot Zagreb ...
Podjetni mehiški tatovi južno od mejne ograje ZDA so ukradli nekaj bodeče žice, prebivalci pa so jo uporabili za utrjevanje domov v Tijuani, je dejal lokalni policijski poveljnik. Pregon tatov se je izkazal za težavnega.