REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Protesti proti Trumpu v Parizu.    Vir: Twitter

Pred dvema dnevoma je bil Macronov gost, danes pa ga je Trump znova okrcal, hujše kot prej

Ameriški predsednik Donald Trump se je danes ponovno odzval prek družbenih omrežjih na nedavno izjavo francoskega kolega Emmanuela Macrona, da Evropa potrebuje "resnično vojsko".

Minister Marko Bandelli je že podpisal odstopno izjavo, je na novinarski konferenci po seji izvršnega odbora SAB povedala predsednica stranke Alenka Bratušek. K odstopu ga je pozval premier Marjan Šarec, ki bi v nasprotnem primeru predlagal ministrovo razrešitev. Bandelli je Šarčeve očitke zavrnil in dejal, da je v dveh mesecih naredil ogromno.
Danes se v Parizu pričenja sodni proces proti libanonskim kriminalcem, ki so v Evropi prekupčevali z drugo in predvsem »prali« nelegalno pridobljen denar.
Blokiranje signala je vplivalo tudi na zračni promet na Norveškem. Piloti na Finskem in na Norveškem so izgubili signal GPS med zadnjo večjo vajo Nata Trident Juncture.
Prejšnji teden so kriminalisti obiskali predsednico Društva slovensko-latinskoameriškega prijateljstva Lipa Danio Frank in jo soočili s sumom, da društvo oz. ona sama sodeluje pri ilegalnem pridobivanju slovenskega državljanstva za državljane Venezuele. 
Ob spominjanju na 100. obletnico konca velike vojne, so srbski mediji spomnili, da nobena država, ki je sodelovala v prvi svetovni vojni, ni plačala tako drage cene za svojo svobodo, kot je Srbija.
Trump je, poroča francoski časnik Le Monde, "očitno neizobražen o zadevah lastne soproge, Melanie, ki prvotno izvira iz nekdanje Jugoslavije".
Nekdanji sodelavec ameriške NSA. Žvižgač Edward Snowden, ki živi v Rusiji, je opozoril, da so savdske oblasti uporabile izraelski vohunski program pri načrtovanju uboja savdskega disidenta in novinarja Džamala Hašodžija.
Ameriški predsednik Donald Trump se je ostro odzval na idejo francoskega predsednika Emanuela Macrona o potrebi po ustanovitvi »evropske armade«, ki naj bi Evropo branila tudi pred ZDA. rumpova izjava kaže, da je tudi romantičnega obdobja, ki je bilo nekaj časa značilno za odnose med Macronom in Trumpom zagotovo konec.
Po letih razvoja, so pri Harley Davidsonu na letošnjem Milanskem moto salonu končno pokazali svojo serijsko vizijo električnega motocikla.
Katja Ravnikar, glavna nagrajenka Insajderja.com ob koncu naše spletne igre je bila zelo vesela zmogljivega iPhona 8, ki je takoj prevzel mesto njenega dosedanjega telefona.
Kitajska tiskovna agencija Xinhua je predstavila doma in v svetu prvega virtualnega televizijskega voditelja novic, katerega glas, izrazi obraza in gibanje so identični človeškim. Kaj nas še čaka v prihodnosti?
Dogodek izpred 47 let je "obudil" arhiv Filmskih novic, ki so beležile vsaki Titov vzdih, govor in predvsem - prigode s potovanj. Toda sprejem, ki so ga organizirale svetovno znane osebnosti ob Brozovem obisku Združenih držav leta 1971, kažejo na spoštovanje, ki ga je ta "največji sin jugoslovanskih narodov in narodnosti" užival na svetovnem parketu.
30-letni avstralski državljan somalijskega rodu Hassan Khalif Shire Ali, ki je ta teden v središču Melbourna ranil dve in ubil eno osebo, je bil že več let pod drobnogledom avstralske policije ter obveščevalne službe. 
Moskovski župan Sergej Sobjanin je podpisal uredbo, po kateri bo trg v bližini sedeža ruske obveščevalne agencije SVR poimenovan po Kimu Philbyju, razvpitem Britancu, ki je bil najuspešnejši sovjetski dvojni agent v obdobju hladne vojne.
Dr. Željko Lovrinčević, znani hrvaški ekonomist je razkril črne napovedi za hrvaško gospodarstvo in družbo kot celoto. Povedal je tudi, kaj misli o učinkovitosti vlade hrvaškega premierja Andreja Plenkovića.