REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Jedrska raketa - eksplozija

Ciljajo na učinek »umazane bombe«: Ukrajinska vojska bombardirala skladišče jedrskih odpadkov, cena bo visoka!

Ukrajinska vojska je ponovno bombardirala jedrsko elektrarno Zaporožje, tokrat skladišče jedrskih odpadkov. Gre za hude kršitve Ženevskih konvencij, ki jih zahodne države, vključno s Slovenijo - ignorirajo.

Z napadi na jezove, električne centrale, jedrske elektrarne in daljnovode izvaja ukrajinska vojska vojne zločine, o katerih zahodne države molčijo.
Strokovnjak: Rusija je streznila ZDA s hitrim uničenjem Himarsov, premeščenih v Ukrajino, težave pa imajo tudi nemške havbice.
Slovenski filozof Slavoj Žižek pogosto preseneti s svojimi stališči in analizami. Toda vse njegove ocene niso vedno sprejete z nakonjenostjo. Znani filmski režiser Emir Kusturica je pred kratkim v intervjuju zelo neposredno povedal svoje mnenje o Žižku.
STA je nekaj dni nazaj objavila cenzurirano novico, ki zadeva novi kitajski dokument o združitvi s Tajvanom, t. i. belo knjigo. Zanimiv je predvsem vpogled v to, kaj nam je bilo zamolčano.
Čez noč se je, kot po ukazu, prenehalo pisati in objavljati TV reportaže o tem porušenem mestu... Tako je od dneva, ko so se predale zadnje ukrajinske enote v Mariupolu - 21. aprila 2022.
Medtem ko ameriško zunanje ministrstvo trdi, da je »za stanje v jedrski elektrarni odgovorna izključno Rusija«, ukrajinska vojska, ki nekaznovano obstreljuje jedrsko elektrarno še naprej uživa popolno podporo Evropske unije in ZDA.
Portal necenzurirano je postal ena od največjih valilnic državnih kadrov. Hiperprodukcija državnih, vladnih in strankarskih pomočnikov v katere so se kar preko noči prelevili njihovi novinarji je tako velika, da je povzročila sušo novinarskih člankov.
Ameriški zunanji minister je upal, da bo Rusija videti kot »jedrska teroristična država«. Namesto tega se je vpletel sam, ugotavlja nekdanji ameriški obveščevalec in inšpektor OZN Scott Ritter.
Veliko število nekdanjih ameriških vojakov, ki so se pridružili tako imenovani mednarodni legiji tujcev in se borijo na strani Kijeva, zapušča fronto in Ukrajino.
Politolog Dmitrij Žuravljev meni, da bi vse bolj nepriljubljen ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski lahko kmalu zapustil svoj položaj.
Nevarnost v Zaporožju je realna. Lahko bi bil usoden tudi nenaključen zadetek z granato težjega kalibra, ne pa le zgolj vrsta »usmerjenih« napadov, kot nas prepričujejo slovenski ljubitelji jedrske tehnologije.
Hud udarec za slovensko novinarstvo in državo: V kratkem času je bilo kar dve tretjini novinarjev redakcije Necenzurirano zaradi velike privlačne sile Golobove vlade prisiljenih zapustiti svoja novinarska delovna mesta.
Te dni se na zakonsko sicer določen, a nelogičen in diskriminacijski način izvaja še ena nelogična, skrajno diskriminacijska in škodljiva uredba nekdanje Janševe vlade.
Dolge mesece smo lahko poslušali, kako bo žito iz Ukrajine »rešilo svet pred lakoto«. Toda sedaj, ko so ladje iz Ukrajine, naložene z žiti res zapustile pristanišča, se je pokazala drugačna slika – nobena od ladij sploh ni odplula proti Afriki…
Do preobrata je prišlo po močnem pritisku kijevskega režima in medijev ter »možganskih trustov« ukrajinskih trolov na družbenih omrežjih.