REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Toshiba v polletju potrojila dobiček

Toshiba v polletju potrojila dobičekRaysonho @ Open Grid Scheduler / Grid Engine; Mediawiki Commons/CC0-1

Japonski proizvajalec elektronike Toshiba je v prvem polletju poslovnega leta potrojil čisti dobiček, ki je dosegel 115,3 milijarde jenov (980 milijonov evrov). Rast dobička so v Toshibi pripisali zmanjšanju stroškov in prodaji domače enote, ki se je ukvarjala s proizvodnjo bele tehnike, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Prihodki Toshibe so bili na letni ravni nižji, upadli so za 4,3 odstotka na 2580 milijarde jenov. Dobiček iz poslovanja je v šestih mesecih dosegel 96,8 milijarde jenov, potem kot je imela Toshiba v lanskem prvem polletju zaradi močnega jena izgubo iz poslovanja.

Toshiba tako počasi okreva po razkritju škandala, ki je izbruhnil lani. Izkazalo se je namreč, da je podjetje med letoma 2008 in 2014 umetno napihnilo bilance, in sicer za 1,13 milijarde evrov.

Delite članek