REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija odgovorila na nove sankcije EU: Nove prepovedi za Evropejce

Rusija odgovorila na nove sankcije EU: Nove prepovedi za EvropejceŠtevilni uradniki in sodelavci evropskih institucij in držav članic EU odslej ne bodo mogli vstopiti v Rusijo, so sporočili iz Moskve. Vir: Posnetek zaslona, X

Rusko zunanje ministrstvo se je v petek odzvalo na zadnji 13. sveženj sankcij, ki jih je proti Moskvi uvedla Evropska unija, in ob tem sporočilo, da Moskva širi seznam oseb, ki jim bo prepovedan vstop v Rusko federacijo.

Gre za člane in predstavnike evropskih institucij in držav članic EU, državljane Unije, ki »zagotavljajo vojaško pomoč neonacističnemu režimu v Kijevu«, tiste, ki preganjajo ruske uradnike zaradi domnevno »nezakonite aretacije in odstranitve ljudi z ukrajinskih ozemelj«.

Na seznamu so tudi osebe, ki tvorijo posebno »razsodišče« proti ruskemu vodstvu, tiste, ki se zavzemajo za zaplembo ruskega premoženja in uporabo prihodkov iz tega premoženja; osebe, ki podpirajo uvedbo sankcij proti Moskvi in ​​osebe, ki poskušajo uničiti odnose Rusije s tretjimi državami.

Tisti, ki širijo dezinformacije o Ruski federaciji, pa tudi uradniki OVSE, Sveta EU in parlamentarne skupščine tega telesa ter poslanci zakonodajnih skupščin držav članic Unije, »ki si dovolijo agresivne izjave proti Rusiji« so prav tako sankcionirani.

Ruska stran opozarja, da bodo v prihodnje vsa sovražna dejanja Zahoda naletela na ustrezen odziv, in dodaja, da meni, da so sankcije EU »nezakonite in spodkopavajo mednarodnopravne postulate Varnostnega sveta Združenih narodov«.

ZDA so prav tako napovedale več sto novih sankcij...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek