REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Rusija: Obseg proizvodnje različnih vrst orožja se je povečal do 10-krat

Rusija: Obseg proizvodnje različnih vrst orožja se je povečal do 10-kratPodjetja, ki sodelujejo pri izvajanju programa državnih naročil, delajo 24 ur na dan, je dejal Bekhan Ozdoev, industrijski direktor za oborožitev, strelivo in posebne kemikalije državne korporacije »Rostec«. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Največjo rast proizvodnje v okviru izvajanja državnih naročil so zabeležili v segmentu tankov in bojnih vozil, večcevnih raketnih sistemov, težkih termobaričnih sistemov, termovizijskih kamer in drugih optičnih instrumentov.

Proizvodnja brezpilotnih letal kamikaze »Lancet«, sistema zračne obrambe »Kub«, kot tudi brezpilotnih letal »Tachion« in »Granat« se bo zaradi širitve proizvodnih zmogljivosti večkrat povečala, je povedal industrijski direktor za orožje, strelivo in posebne kemikalije državne korporacije »Rostec« Bekhan Ozdoev, poroča tiskovna agencija TASS.

»Proizvodne zmogljivosti brezpilotnih letalnikov so razširjene, zato se bo proizvodnja modelov 'Kub', 'Lancet', 'Granat', 'Tachion' in drugih večkrat povečala,« je dejal Ozdoev.

Ozdoev je spomnil tudi na načrte za podvojitev proizvodnje raket »Kitolov« in »Strela« ter raket 9M333 (del sistema »Strela 10«).

Kot je navedel, so največjo rast proizvodnje v okviru izvajanja državnih naročil zabeležili v segmentu tankov in bojnih vozil, večcevnih raketnih sistemov, težkih termobaričnih sistemov, termovizijskih kamer in drugih optičnih instrumentov.

»Podjetja, ki sodelujejo pri izvajanju programa državnega naročanja, delajo dan in noč. Obseg proizvodnje različnih vrst orožja se je povečal od dvakrat do 10-krat, pri nekaterih vrstah tudi več desetkrat,« je pojasnil Ozdoev in poudaril, da se je povečala tudi proizvodnja raket za komplekse »Kinžal«, »Iskander« in »Pancir«, letalskih bomb, topniških in tankovskih granat.

Po njegovih besedah ​​je »Rostec« vojakom predčasno dobavil metalce granat GM-94, ki so še posebej iskani med jurišnimi enotami v območju posebnih operacij, saj omogočajo učinkovito ciljanje in uničujoče napade na utrjenega sovražnika.

Ozdoev je dodal, da ima granatomet radij varne uporabe v razdalji samo deset do celo pet metrov, kar je varno za strelca in omogoča delovanje v strnjenih urbanih območjih, pa tudi v zaprtih prostorih.

»Na področju posebnih vojaških operacij so zelo povpraševani po metalcih granat GM-94, saj imajo odlično ergonomijo, majhno težo in nizek odboj. To je še posebej pomembno za vojaško osebje, ki se bori z utrjenim sovražnikom skoraj iz oči v oči,« je sklenil direktor za orožje, strelivo in posebne kemikalije državne korporacije »Rostec«.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek