REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Putin: »Proizvodnja nafte in plina iz skrilavca je barbarsko dejanje«

Putin: »Proizvodnja nafte in plina iz skrilavca je barbarsko dejanje«Kritika iz Moskve: Vladimir Putin in Donald Trump. Vir: Twitter

Ruski predsednik Vladimir Putin je ostro kritiziral države, kot so Združene države Amerike, ker so zanemarile vpliv pridelave nafte in plina iz skrilavca na okolje, zato sam omenjeni postopek šteje za »barbarskega« in mu Kremelj ne bo sledil.

»Današnja tehnologija pridobivanja nafte iz skrilavca in plina iz skrilavca je nedvomno ... barbarska,« je v govoru na poslovni konferenci v Moskvi dejal Putin, poroča ameriška televizijska mreža CNBC.

»Te tehnologije uničujejo okolje,« je pojasnil in dodal, da so območja, zajeta v takem postopku pridobivanja nafte in plina, običajno zapuščena v »stanju rizika«.

»Kljub vsem ekonomskim koristim teh tehnologij, jih ne potrebujemo in nikoli ne bomo delali na tak način. Lahko ste prepričani, da bo Rusija vedno odgovorni akter na svetovnem energetskem trgu,« je sklenil Putin.

CNBC navaja, da ameriško ministrstvo za energetiko ni bilo na voljo za komentar, ko je redakcija zanj zaprosila …

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek