REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Prepričan sem, da bo Slovenija za Sberbank ostala dolgoročno zanimivo tržišče«

»Prepričan sem, da bo Slovenija za Sberbank ostala dolgoročno zanimivo tržišče«Gašpar Ogris-Martič, predsednik uprave Sberbank d.d. Foto: Sberbank d.d.

Sberbank aktivno deluje v Sloveniji že od leta 2012. Opazno je prisoten na trgu, sponzorira različne slovenske športne reprezentance in TV oddaje ter privablja kar veliko strank. Tudi o tem, kako se ruska banka pri nas razlikuje od drugih ter kako resnična so nekatera namigovanja o umiku banke iz Slovenije, se je z nami pogovarjal Gašpar Ogris-Martič, predsednik uprave Sberbank d. d.

Sberbank je na slovenskem trgu že od leta 2012. Koliko strank ima danes v Sloveniji in kako velik delež ima v slovenskem bančništvu?

Sberbank v Sloveniji v času od svojega prihoda ves čas krepi položaj in posledično tudi tržni delež. Stranke, tako fizične kot pravne osebe, so nas dobro sprejele in vsakodnevno dan beležimo prirast novih strank. Trenutno znaša tržni delež po bilančni vsoti (na dan 31. 3. 2018) okoli 5 %. 

Po čem se vaša banka razlikuje od drugih v slovenskem prostoru, kaj bi navedli kot vaše prednosti oz. odlike?

Smo strankam prijazna banka. Poleg tega, da ves čas stremimo, da smo konkurenčni, nas odlikuje individualen pristop k vsaki stranki. Vsaka naša stranka mora imeti občutek, da smo tam samo zanjo. Hkrati veliko investiramo v razvoj in v ospredju so zagotovo digitalne storitve.

Kako Sberbank krepi svojo prepoznavnost v Sloveniji? Vemo na primer, da banka sponzorira nekatere televizijske oddaje in športne reprezentance …

Banka Sberbank v skladu s strategijo skupine Sberbank investira del sredstev v promocijo športa, kar predstavlja zdrav način življenja, dodaja pozitivno konotacijo naši banki itd.

Tako v banki podpiramo slovensko nordijsko reprezentanco (smučarji skakalci in skakalke ter smučarji tekači in tekačice), odbojko na mivki in nekaj odmevnejših projektov, povezanih s športom v Sloveniji. Stalno izvajamo promocijo tako na televizijskih, radijskih kot spletnih medijih, kjer nastopajo ambasadorji naše banke (naši sponzoriranci).

Nadaljevanje članka si lahko preberete na RUSSIA BEYOND