REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predsednik uprave Volkswagna odprl Twitter račun in se takoj spravil na – Teslo in Elona Muska

Predsednik uprave Volkswagna odprl Twitter račun in se takoj spravil na – Teslo in Elona MuskaElon Musk - včasih pokadi tudi kaj 'močnejšega', oddelke za odnose z javnostmi pa prezira. Vir: Twitter

Težko je verjeti, da v teh časih pomembni veljaki v industriji še niso na družbenih omrežjih, toda predsednik uprave Volkswagna je svoj Twitter račun odprl šele sedaj.

Po podatkih CNN Businessa, je skupina Volkswagen prodala več električnih avtomobilov kot katerakoli druga skupina, razen Tesle.

In v isti sapi, ko je to naredil, se je zafrkljivo spravil na – Elona Muska, šefa ameriške Tesle.

Podjetje Tesla je sicer v zadnjem letu dni prehitelo vse avtomobilske proizvajalce in je trenutno vredno več kot šest največjih konkurentov, med katerimi je tudi Volkswagen.

Pri tem pa proizvaja samo - električne avtomobile.

Kljub temu pa šef Volkswagna ni mogel, da se ne bi nekoliko pohvalil.

Tudi Volkswagen namreč po aferi »dieselgate« smelo koraka v smer elektrifikacije in pri tem že žanje lepe uspehe.

»Halo @Twitter! Tukaj sem, da vplivam skupaj z @VWGroup, še posebej glede vprašanj politike. In seveda tudi zato, da ugrabimo še kaj od tvojega tržnega deleža, @elonmusk — konec koncev sta naš ID.3 in e-Tron prišla na prvo mesto trga v Evropi. Komaj čakam na produktivno razpravo,« je zapisal Herbert Diess, predsednik uprave Volkswagna.

Po podatkih CNN Businessa, je skupina Volkswagen prodala več električnih avtomobilov kot katerakoli druga skupina, razen - Tesle.

Lani jih je prodala 231.600, približno polovico števila 500.000 avtomobilov, kot jih je prodala Muskova tovarna avtomobilov Tesla.

I.D.3
ID.3  Vir: Twitter

Skupaj je Volkswagen sicer lani prodal kar 9,3 milijona avtomobilov. Med njimi pa prevladujejo bencinski in dieselski.

Tesla jih še vedno proda veliko manj, vendar so Muskovi modeli precej naprednejši in zgolj električni.

To je težava ostalih proizvajalcev, saj je Tesla več let – po nekaterih ocenah celo osem - pred njimi.

Težava Tesle pa je majhna proizvodnja, pomanjkanje izkušenj pri nadzoru kvalitete in pomanjkanje servisne in prodajne mreže.

Težava Tesle pa je majhna proizvodnja, pomanjkanje izkušenj pri nadzoru kvalitete, visoka cena in pomanjkanje servisne in prodajne mreže.

Ni izključeno, da se Tesla v prihodnje ne bo združil s kakšnim od konkurentov.

Medtem pa si bodo vodilni iz največjih Muskovih konkurentov najbrž še naprej delili razne duhovite »bodice« preko družbenih omrežij.

Elon Musk bo sicer na vse zbadljivke moral odgovarjati sam.

Že pred leti je namreč kot povsem nepotreben ukinil oddelek, zadolžen za odnose z javnostmi

Delite članek