REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Predlog volitev: »Volimo katerega poslanca ruknemo iz parlamenta, ne kdo gre noter! Saj se itak vsi pokvarijo!«

Predlog volitev: »Volimo katerega poslanca ruknemo iz parlamenta, ne kdo gre noter! Saj se itak vsi pokvarijo!«Janša je pokazal, kaj zna - predvsem pri nesposobnosti, da zajezi epidemijo. Vir: Twitter

Razprtije med večnim gospodarskim ministrom Zdravkom Počivalškom in zdravstvenim ministrom Tomažem Gantarjem glede novih ukrepov za zamejitev koronavirusnih okužb, so na družbenih omrežjih razvnele živahno razpravo o tem, kako bi v prihodnje lahko bolj pametno volili tiste, ki odločajo o usodi Slovenije in njenih prebivalcev.

Če smo bolj natančni -, ki v času epidemije odločajo, dobesedno, o življenju in smrti posameznika.

Razpravljavci so poskusili ugotoviti, kako v prihodnje zagotoviti, da državljani spet ne potegnemo kratko zaradi napačnih odločitev t. i. predstavnikov ljudstva oziroma politične elite.

Domiseln alternativni predlog za izvolitev poslancev, sicer v obratni smeri, je podal Brane Gruban: »Volimo koga ruknemo iz parlamenta, ne kdo gre noter! Saj se čez kratek čas itak vsi pokvarijo in postavijo svoje interese pred interese državljanov!«

Vse se to dogajalo v torek, na dan, ko je zdravstveni minister Tomaž Gantar razkril, da je okužena polovica delovno aktivnih prebivalcev, zato želi zapreti del gospodarstva, ki še vedno obratuje, za 14 dni.

Toda prav na dan, ko je Slovenija dosegla še en tragičen rekord – 66 mrtvih zaradi koronavirusne bolezni – se je Počivalšek odločil zagovarjati interese kapitala pred življenji sodržavljanov.

Tako se je Počivalšek ob orkestraciji Sonje Šmuc, generalne direktorice Gospodarske zbornice postavil po robu Gantarjevemu predlogu.

Počivalšek je vpričo novinarjev in kamer naznanil povsem nasprotno zahtevo - zahtevo »rahljanja ukrepov« in odpiranja gospodarstva, češ da zdajšnji vladni ukrepi itak niso učinkovali.

Tradicionalno osoren gospodarski minister za to, da oblast in njena strokovna skupina za Covid-19 na čelu z Covid-govorcem Jelkom Kacinom niso kos epidemiji, ne krivi Janševo vlado, ampak nespametne državljane, češ da zapovedanih ukrepov pač ne spoštujejo.

Seveda so se tudi tokrat oglasili tisti, ki bodo vedno in na vse pretege zagovarjali Janševo vlado in krivdo, da epidemija na Slovenskem ne pojenja, valili na nič hudega sluteče sodržavljane.

Omenjenim se je z genialno idejo odločil pomagati uporabnik Twitterja z vzdevkom Mastermind, ki si je za poenostavljeno vsakodnevno določanje krivca (za karkoli) domislil Krivomat 2020.

K sreči, v še tako obupni situaciji, nekateri najdejo moči za kanček (črnega, kaj pa drugega) humorja …

Jasno je, da bo nezmotljiva oblast stežka zamenjala prebivalstvo.

Toda da oblast vendarle ni nezmotljiva, je opozoril poslanec DZ Rudi Medved: »Ob tragičnem davku epidemije se ministri, stroka, vsi povprek kregajo, kaj delajo prav ali narobe. Zapirati ali odpirati, ne vedo. In potem minister reče, da bi pa eni v tem času menjali vlado. Saj ravno zato, minister, ravno zato.«

V času, ko je na družbenih omrežjih potekala razprava, skoraj prepir v katerem so eni malikovali naravnost neverjetne uspehe Janševe vlade, drugi pa opominjali, da 60 mrtvih na dan ima svoja imena, svojce, prijatelje … in opozarjali na nezaupanje ljudstva do vlade in aktualnih ministrov iz vladajoče koalicije SDS, SMC, NSi in DeSUS, si je slovenski premier našel čas za dvodnevni izlet čez planke, čez meje občin, čez meje držav ...

S pregrešno dragim Falconom se je Janez Janša sredi najhujše zdravstvene krize v državi - mirno in brezskrbno odpravil v širni svet.

Šel je namreč v Izrael obiskati tesnega političnega zaveznika, sicer že obtoženega korupcije, izraelskega premierja Benjamina Netanjahuja.

Menda se je dogovarjal, med ostalim, za nakup orožja.

Provizije, kakopak.

Delite članek