REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Po odhodu Velike Britanije iz EU izvoz drastično upadel, tovornjaki se z Otoka vračajo prazni

Po odhodu Velike Britanije iz EU izvoz drastično upadel, tovornjaki se z Otoka vračajo prazniVir: Twitter

Odhod Velike Britanije iz EU bi tej državi moral prinesti veliko ekonomsko svobodo, nove trgovinske sporazume s številnimi državami sveta in ekonomski napredek.

Tako so vsaj trdili zagovorniki brexita.

Da so to pravljice, ki se bodo žalostno končale ob soočenju z resničnostjo, so opozarjali njihovi nasprotniki in vse kaže, da so imel prav.

Toda tudi potem, ko sta se Evropska unija in Velika Britanija uspeli dogovoriti o brezcarinskem trgovanju, je odhod Združenega kraljestva iz EU prinesel številne težave.

Ribe škotskih ribičev tako na primer redno prej zgnijejo na poti do evropskega trga, saj so birokratske ovire preveč zahtevne.

Ribe škotskih ribičev tako na primer redno prej zgnijejo na poti do evropskega trga, saj so birokratske ovire preveč zahtevne.

Novi podatki razkrivajo, da je to splošen trend.

Iz britanskih pristanišč in mejnih uradov so sporočili, da je izvoz v EU iz Velike Britanije upadel kar za 68 odstotkov, v primerjavi z januarjem prejšnje leto.

K temu je določen del prispevala tudi pandemija koronavirusne bolezni covid-19, toda največji delež izpada je rezultat odhoda države iz EU.

Zveza cestnih prevoznikov je zato že zapisala jezno pismo britanski vladi, ki je izpeljala brexit pod taktirko premierja Borisa Johnsona.

V pismu so poudarili, da so več mesecev pred odhodom države iz EU opozarjali na prav takšne posledice, da pa so jih v Johnsonovi vladi »ignorirali.«

Tovornjaki v Veliki Britaniji
Tovornjaki v Veliki Britaniji. Vir: Twitter

Že lani so jih namreč opozarjali, da bi morali število carinskih uslužbencev povečati za petkrat.

Sedaj se z izpolnjevanjem formularjev in deklaracij ukvarja le 10.000 ljudi, po njihovi oceni pa bi bilo zato potrebno petkrat toliko osebja, se pravi najmanj 50.000.

Sedaj se z izpolnjevanjem formularjev in deklaracij ukvarja le 10.000 ljudi, po njihovi oceni pa bi bilo zato potrebno petkrat toliko osebja, se pravi najmanj 50.000.

Ob tem, da je izvoz padel za 68 odstotkov pa je slaba novica tudi dejstvo, da okoli 65 – 75 odstotkov vozil, ki se vračajo z Otoka nazaj v EU – odhaja praznih.

To se pred tem ni dogajalo.

Toda sedaj kaže, da za njih v Veliki Britaniji ni blaga za izvoz v EU.

Nekatera podjetja so namreč prav zaradi birokratskih ovir in z njimi povezanih stroškov začasno ali pa celo trajno prenehala izvažati svoje blago v EU.

Vse skupaj pa se bo verjetno še poslabšalo s 1. julijem, ko namerava Velika Britanija izvajati popoln nadzor nad vsem blagom, ki prihaja na Otok iz EU.

Za to bi potrebovali novo infrastrukturo, toda ta do predvidenega datuma verjetno ne bo pripravljena.

Delite članek