REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Peking svari Evropsko unijo pred morebitno trgovinsko vojno

Peking svari Evropsko unijo pred morebitno trgovinsko vojnoEU proti Kitajski? Vir: Posnetek zaslona, X

Evropska unija bi lahko sprožila »trgovinsko vojno«, če bo še naprej stopnjevala napetosti, je opozorilo kitajsko ministrstvo za trgovino in blok sedemindvajseterice obtožilo nepoštenih praks med osemmesečno protisubvencijsko preiskavo kitajskih električnih vozil.

Opozorilo je prišlo po napovedi EU prejšnji teden o velikih novih carinah do 38 odstotkov za kitajske proizvajalce električnih vozil, na kar se je Peking odzval z uvedbo protidampinške preiskave, usmerjene proti nekaterim proizvodom iz EU.

Peking je pred tem opozoril, da bo kitajski odgovor na novi davek usmerjen v letalski in kmetijski sektor EU.

Peking je pred tem opozoril, da bo kitajski odgovor na davek usmerjen v letalski in kmetijski sektor EU.

»Evropska stran še naprej stopnjuje trgovinska trenja in bi lahko sprožila 'trgovinsko vojno',« je v petek izjavil tiskovni predstavnik kitajskega ministrstva za trgovino, kot so ga navedli lokalni mediji. »Odgovornost je v celoti na evropski strani,« je poudaril tiskovni predstavnik.

V izjavi kitajske oblasti obsojajo protisubvencijsko preiskavo EU in trdijo, da je blok prezrl pomembno soglasje, ki sta ga dosegla voditelja obeh strani.

»Vnaprej je določila rezultate preiskave, izdala neustrezne tarifne stopnje, škodovala interesom podjetij z obeh strani, spodkopala splošno gospodarsko in trgovinsko sodelovanje med Kitajsko in EU ...« je dejal tiskovni predstavnik o preiskavi EU in dodal, da je »pristop strani EU tipičen protekcionizem

Septembra 2023 je predsednica Evropske komisije Ursula von der Leyen med letnim govorom o stanju EU napovedala tako imenovano protisubvencijsko preiskavo, ne da bi o tem predhodno obvestila kitajsko stran.

Po poročanju Reutersa je bila izjava kitajskega ministrstva za trgovino objavljena približno uro pred prihodom nemškega gospodarskega ministra Roberta Habecka v Peking.

Habeckovo tridnevno potovanje na Kitajsko je prvo visokega uradnika EU, odkar je Bruselj predlagal dajatve, ki bi lahko škodile nemškim podjetjem.

Na sprejemu na nemškem veleposlaništvu v Pekingu naj bi Habeck izrazil nezadovoljstvo s trenutno strategijo Bruslja za Kitajsko in jo opisal kot preveč kratkoročno in neusklajeno s kitajskimi strategijami drugih držav EU.

Strategija, ki jo je obsodil Habeck, je bila opisana v dokumentu, objavljenem julija lani.

Izvoz avtomobilov iz EU na Kitajsko leta 2023 je bil vreden 19,4 milijarde evrov, medtem ko je EU od Kitajske kupila električna vozila v vrednosti 9,7 milijarde evrov.

Medtem so kitajski proizvajalci avtomobilov v torek pozvali Peking, naj zviša carine na avtomobile na bencinski pogon z večjimi motorji, ki se uvažajo iz Evrope.

Uradni statistični podatki kažejo, da je bil izvoz avtomobilov iz EU na Kitajsko leta 2023 vreden 19,4 milijarde evrov (20,8 milijarde dolarjev), medtem ko je EU od Kitajske kupila električna vozila v vrednosti 9,7 milijarde evrov.

Nemški proizvajalci avtomobilov bi bili najbolj izpostavljeni kakršnim koli nasprotnim potezam iz Pekinga, saj je kitajski trg glavni za avtomobilski izvoz države, opozarjajo strokovnjaki iz industrije.

Poteza EU je sledila ameriškim ukrepom.

ZDA so namreč v začetku tega meseca za štirikrat zvišale carine na kitajska električna vozila - na več kot 100 odstotkov, kar je prizadelo 18 milijard dolarjev uvoženega kitajskega blaga.

Peking je opozoril, da takšni ukrepi kršijo načela poštene konkurence in škodijo stabilnosti svetovne trgovine.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek