REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Novi projekti Miodraga Kostića v Trstu?

Novi projekti Miodraga Kostića v Trstu?Miodrag Kostić in Letališče Portorož

Lastnik hotelov Kempinski v Portorožu in Savudriji bi po poročanju italijanskega Il Piccolo v Trstu gradil prestižno marino in stanovanjski kompleks.

Bo kaj od tega uspela izkoristiti tudi Slovenija?

Kostićeva MK Group sicer spada med pomembnejše tuje vlagatelje na območju jugovzhodne Evrope, ki ima naložbe v sektorjih kmetijstva, bančništva in turizma.

V petih letih bo v te panoge vložila 500 milijonov evrov.

Bo kaj od tega uspela izkoristiti tudi Slovenija?

Kostić Miodrag

Poleg hotela Kempinski ima Miodrag Kostić pri nas še večinski delež v Aerodromu Portorožu in pomemben delež v Gorenjski banki.

V Sloveniji se ob tovrstnih naložbah, ki bi lahko dale zagon turizmu in prispevale k razvoju kraja očitno zatika bolj kot v sosednji Italiji.

Apetiti po naložbah v slovenski turizem so še večji. Predvsem pa želja po razvoju Portoroža kot prestižne turistične destinacije.

A v Sloveniji se ob tovrstnih naložbah, ki bi lahko dale zagon turizmu in prispevale k razvoju kraja očitno zatika bolj kot v sosednji Italiji.

Srbskega vlagatelja Miodraga Kostića zanima območje med pomoloma II in III ter celoten terminal Adria.

Na omenjenem območju bi Kostić med drugim zgradili marino, v kateri bi lahko pristajale prestižne srednje veliko in velike barke in nastanitveni kompleks.

Lastnik MK Group Miodrag Kostić

Interes za vlaganje v tržaškem zalivu je Kostić izrazil že leta 2018, a zdaj, ko občina snuje javni konzorcij za revitalizacijo starega pristanišča, v katero spada prodaja 40 skladišč, se to lahko tudi uresniči.

Kostićeva MK Group bo sicer za naložbe v nastanitvene zmogljivosti in golf igrišče na severnem Jadranu namenila 110 milijonov evrov, če pa bo uspela pridobiti tudi projekt v Trstu, se bo ta vložek celo povečal.

Delite članek