REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Nekdanja vodja avstrijske diplomacije: Putinove besede so se uresničile - Rusija je prehitela nemško gospodarstvo

Nekdanja vodja avstrijske diplomacije: Putinove besede so se uresničile - Rusija je prehitela nemško gospodarstvoRuska federacija je na lestvici desetih največjih gospodarskih sil prehitela Nemčijo, opozarja Karin Kneissl. Vir: Posnetek zaslona, X

Razmere v svetovnem gospodarstvu so se močno spremenile v korist Rusije, ugotavlja nekdanja avstrijska zunanja ministrica Karin Kneissl.

Spomnila je, da ​​je ruski predsednik Vladimir Putin že lani na gospodarskem forumu v Sankt Peterburgu zatrdil, da je Ruska federacija med desetimi največjimi gospodarskimi silami.

Karin Kneissl. Vir: Posnetek zaslona, X

»Putin je pojasnil, da je Rusija šesta največja gospodarska sila, a da lahko prehiti Nemčijo.

Nekaj ​​mesecev pozneje se je zgodilo prav to.

Ruska federacija je prehitela Nemčijo na lestvici desetih največjih gospodarskih sil,« je v intervjuju povedala nekdanja avstrijska zunanja ministrica novinarju Flaviu von Witzlebnu.

Pred tem je pomočnik ruskega predsednika Maksim Oreškin izjavil, da je Rusija postala največje gospodarstvo v Evropi, medtem ko je v boju za četrto mesto na svetu takoj za Japonsko.

»Kitajska je postala vodilno gospodarstvo, Rusija je postala največje gospodarstvo v Evropi, ki že diha Japonski za ovratnik v tekmi za četrto mesto na svetovnem parketu.

In azijska gospodarstva so resno napredovala po lestvici.

Indija je zasedla tretje mesto, Indonezija se je povzpela na sedmo mesto. In kmalu bo začela napadati položaj Nemčije, ki je trenutno šesta,« je poudaril Oreškin v intervjuju za revijo Expert.

»ZDA ubijajo evropsko gospodarstvo in takoj, ko bodo s tem končale, se bodo preselile na azijski trg«, je dodal Oreškin.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek