REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Musk osebno odgovoril lastniku Tesle zaradi »napake strežnika« in se opravičil, številni sledilci navdušeni

Musk osebno odgovoril lastniku Tesle zaradi »napake strežnika« in se opravičil, številni sledilci navdušeniElon Musk. Vir: Twitter

Potem, ko so imeli nekateri lastniki vozil Tesla težave, ker niso mogli povezati svojih vozil s telefoni ali celo vstopiti v svoj avtomobil, se je na Twitterju oglasil tudi Elon Musk in pojasnil sporni pripetljaj.

Prvi mož Tesle je že po treh minutah po opozorilu lastnika Tesle glede napake najprej odgovoril, da v podjetju »preverjajo« zakaj gre in nato po petih urah še sporočil, da so morda res »po nesreči povečali promet preko omrežja«, da se zato »opravičuje« in da bodo zagotovili, da »se to ne bo več ponovilo.«

Nekateri so vprašali Muska, kako sploh uspe toliko tvitati in ob tem še delati rakete za Mars ter odlične avtomobile, odgovoril pa je, da vsaj polovico svojih tvitov naredi na porcelanastem tronu - torej na straniščni školjki...

Dogodek je sprožil veliko pozornost po svetu, istočasno pa je na mnoge naredilo vtis tudi dejstvo, da se je na problem tako hitro odzval Elon Musk, predsednik uprave Tesle – in najbogatejši Zemljan.

Eden od uporabnikov je zatrdil, da je prav noro, da je milijarder, najbogatejši človek na svetu pomagal lastniku Tesle.

In da je podjetje zaradi tega res odlično.

Drugi je dodal, da je Musk bolj povezan z ljudmi kot mnogi drugi predsedniki uprav in da je zato tem konkurentom dal s svojim ravnanjem dober primer, ki ga bodo težko dosegli in presegli.

Res pa je, da so številni lastniki Tesel v tem primeru spoznali tudi slabo plat velike odvisnosti povezav s svetovnim spletom.

Uporabnik, ki je Muska prvi opozoril na problem je nato odgovoril s »Hvala ti Elon«, mnogi drugi pa so pohvalili Muska in se čudili temu, da se je za te težave zavzel sam predsednik uprave tako velikega podjetja – kar je seveda daleč od običajnega.

Podobnih pohvalnih komentarjev je bilo še veliko.

Nekateri so vprašali Muska, kako sploh uspe toliko tvitati in ob tem še delati rakete za Mars ter odlične avtomobile, odgovoril pa je, da vsaj polovico svojih tvitov naredi na porcelanastem tronu - torej na straniščni školjki...

Zgodba se je tako dobro končala.

Res pa je, da so številni lastniki Tesel v tem primeru spoznali tudi slabo plat velike odvisnosti povezav s svetovnim spletom. In to so spoznali po vsem svetu.

Številni vozniki so namreč ob začetku zapleta poročali, da svojega telefona niso mogli povezati s svojim vozilom in v nekaterih primerih sploh niso mogli zagnati svojih avtomobilov.

Napaka je povezana z aplikacijo Tesla, ki preverja strežnike podjetja (»pinga«) zmeraj tedaj, ko lastnik uporablja svoj telefon kot ključ, kar počnejo številni lastniki Tesel…

Poročila so omenjala nepojasnjeno »notranjo napako strežnika 500«, ki je na žalost precej splošna napaka.

Da je res prišlo do izpada, je potrdila tudi spletna stran DownDetector.com, ki kaže, da se 74 odstotkov poročil o izpadih nanaša na aplikacijo.

Šef Tesle Elon Musk je nato enemu uporabniku odgovoril, da »preverja« zadevo...

Po petih urah pa se je znova oglasil Musk in pojasnil pripetljaj.

Najprej ni bilo povsem jasno, zakaj bi napaka strežnika preprečila zagon avtomobilov.

Po oceni avtorjev spletne strani Roadshow bi to lahko imelo nekaj opraviti z aplikacijo Tesla, ki preverja strežnike podjetja (»pinga«) zmeraj tedaj, ko lastnik uporablja svoj telefon kot ključ, kar počnejo številni lastniki Tesel…

Pokazalo se je, da so imeli prav, težavo pa je povzročil očitno pretiran promet po omrežju, ki ga je povzročila Tesla sama.

Ampak Musk kritike rad sprejema.

Svojim direktorjem je dejal, naj ga mirno popravijo, kajti sam je priznal, da so trenutki, ko se povsem moti.

Novinarji bi imeli glede tega sicer lažje delo, če bi se lahko obrnili na podjetje za komentar omenjene težave.

Toda Tesla nima oddelka za odnose z javnostmi, ker so ga na zahtevo Elona Muska že pred časom – ukinili.

Je pa res, da se zato - ob pomembnih zadevah - oglaša sam Elon Musk, kar je prav tako precejšnja posebnost...

Delite članek