REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Evropa tolče po ekonomskih slabih točkah ZDA

Evropa tolče po ekonomskih slabih točkah ZDAJahta ameriškega proizvajalca

Evropa že tolče po slabih točkah ZDA – na primer po proizvajalcih plovil za »rekreacijske namene«. Ta industrija v ZDA zaposluje 650 000 ljudi v tovarnah, marinah in pri prodajalcih plovil. Kupci iz Evrope odpovedujejo naročila, ameriškim delavcem pa grozi izguba služb.

Da bi rešili posel, bodo poskusili v pogodbo vnesti klavzulo, da bo jahta izdelana, ko bodo carine ukinjene

Okoli 95 odstotkov vseh prodanih plovil v ZDA je tudi narejenih tukaj, vendar jih veliko tudi izvažajo. EU pa je sedaj uvedla 25 odstotne carine na izvoz jaht, jadrnic in čolnov.

Kanada je podobne, vendar nižje, 10 – odstotne carine uvedla s prvim julijem. Eden od proizvajalcev opozarja, da je ta industrija postala »tarča za tiste, ki želijo udariti po tem predsedniku.«

Največji proizvajalci teh plovil so iz Floride, Tennesseeja, Severne Karoline, Minnesote, Indiane, Arkansasa in Wisconsina. V Orlandu, v Floridi, kjer delajo tako motorne čolne kot jahte, ki stanejo preko milijon dolarjev, so povedali, da so jim kupci že odpovedali ali prestavili na poznejši čas naročila v višini 4 milijonov dolarjev. Predsednik uprave pa ocenjuje, da bodo letos zaradi višjih evropskih in kanadskih carin izgubili še 13 milijonov dolarjev, ter da so jih carine »udarile zelo močno iz zelo hitro.«

Jahte - ZDA

Tržišča Kanade in EU predstavljajo petino njihovega trga. Če situacija ne boljša, bo čez dva meseca delo izgubilo 40 delavcev. Pri drugem floridskem proizvajalcu Bertram Yachts pa so povedali, da jim je kupec iz Monaka pravkar odpovedal naročilo 4 milijone dolarjev vredne jahte in kot razlog navedel dodatne carine. Da bi rešili posel, bodo poskusili v pogodbo vnesti klavzulo, da bo jahta izdelana, ko bodo carine ukinjene. Vendar ni jasno, ali se bo to sploh zgodilo.

Vse skupaj bi lahko trajalo leta. In to bi lahko prizadelo navadne ljudi, delavce, ki oblikujejo umetne mase, strokovnjake, mehanike in električarje. V tej nepotrebni bitki po njihovi oceni izgubljajo samo »majhna podjetja in zaposleni.«

Negativne posledice čutijo tudi v Nemčiji. Andy Mueller, ki v Nemčiji prodaja tudi v Tenesseju izdelane motocikle Boss Hoss, je za kupce iz Nemčije naročil nekaj motornih koles. »Nedavno smo kupili nekaj motornih koles. Kupci so jih že naročili in so že na poti sem, sedaj pa jim moramo pojasniti, da morajo plačati še posebno ceno, ki vsebuje dodatne stroške carin,« se pritožuje lastnik trgovine blizu Kölna, ki se sprašuje, ali ima njegova trgovina sploh še prihodnost.