REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Cepljenim Moskovčanom predlagali, da svojo QR kodo nosijo kot začasno tetovažo

Cepljenim Moskovčanom predlagali, da svojo QR kodo nosijo kot začasno tetovažoTetovaža prihodnosti? Vir: Twitter, Delivery Club

Cepljene osebe in osebe, ki so prebolele covid-19 in stanujejo v Moskvi, bodo lahko v mestne lokale in restavracije stopale z začasnimi tetovažami, na katerih bo prikazana njihova QR koda, so zapisali pri enem izmed dostavljavcev hrane Delivery Club.

»Delivery Club je skupaj s spletnim časopisom Everink Tattoo uvedel možnost začasnih tetovaž s QR kodo zavoljo obiskovanja lokalov in restavracij. Uporabniki bodo lahko izbirali med šestimi oblikami svoje QR kode, da si bo lahko vsak zase izbral to, kar mu je všeč,« piše v sporočilu za ruske medije.

Za izdelavo tetovaže je treba oddati naročilo na spletni strani spletne trgovine in nato poslati svojo QR kodo.

Tetovaža naj bi se na koži ohranila dva tedna, poroča Russia Beyond.

»S pomočjo našega projekta želimo usmeriti pozornost na gostinske objekte in hkrati spomniti javnost na pomen in nujnost cepljenja … Z našimi začasnimi tetovažami želimo v trenutno situacijo uvesti malo sproščenosti, hkrati pa postopke preverjanja QR kod napraviti bolj raznovrstne in zanimivejše,« so še zapisali pri Delivery Clubu.

Junija je zaradi naraščanja primerov okužbe s covidom-19 moskovski župan Sergej Sobjanin podpisal odlok, s katerim je vstop v lokale in restavracije v Moskvi od 18. junija naprej mogoč samo za obiskovalce, ki so bodisi preboleli okužbo s covidom-19, imajo negativen test ali pa so cepljeni.

Od 22. junija dalje je bila dodatno uvedena začasna prepoved organiziranja množičnih zborovanj z več kot 500 udeleženci.

Na terasah gostinskih lokalov v Moskvi je sicer do 1. avgusta še vedno možno sedeti brez QR kode.

Sistem QR kod ne bo zajemal trgovin s prehrambenimi izdelki in lekarn.

Delite članek