REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

»Bloomberg«: Sankcioniranje ruskega utekočinjenega plina bo udarilo Evropsko unijo po glavi

»Bloomberg«: Sankcioniranje ruskega utekočinjenega plina bo udarilo Evropsko unijo po glaviIdejo Evropske unije, da ruskim ladjam prepove uporabo pristanišč EU za pretovarjanje utekočinjenega plina, bi lahko označili kot da bi »zaklali vola za kilo mesa«, poroča Bloomberg. Vir: Posnetek zaslona, X

Evropa že od začetka posebne vojaške operacije v Ukrajini išče načine, kako zmanjšati ruske prihodke od prodaje energentov in hkrati ohraniti proračun svojih državljanov in svoje industrije.

Zdaj so v Bruslju pripravili nov načrt: prepovedati uporabo pristanišč Evropske unije za pretovor in izvoz ruskega utekočinjenega zemeljskega plina (LNG).

Ruski proizvajalec Novatek uporablja pristanišča v EU za pretovarjanje LNG z ladij za polarne vode na konvencionalne tankerje.

Čeprav prepoved dostopa do pristanišč ne bo preprečila tovoru, da doseže Evropo – kjer je uvoz LNG iz Rusije dejansko narasel in zdaj predstavlja 13 odstotkov celotnega trga – bo otežila pošiljanje v Azijo in potencialno razjezila kupce, kot sta Kitajska ali Indija.

Bruselj bo to zamisel obravnaval kot del 14. paketa sankcij, piše Bloomberg in opozarja, da bi ta načrt, če bi bil potrjen, povzročil le še večje kroženje ruskega goriva v Evropi in preglavice evropskim logističnim podjetjem, ki imajo dolgoročne pogodbe, pa tudi politični odziv držav, ki kupujejo ruski plin.

Poleg tega bi lahko »Novatek« plin, namenjen Aziji, preprosto raztovoril v Evropi in azijskim kupcem dobavljal z drugih lokacij. To bi, pravi James Waddell iz Energy Aspects, odprlo prostor za obtožbe na račun evropskih vlad, da povečujejo svoje dobave ruskega LNG, medtem ko trdijo, da jih poskušajo zmanjšati.

Rusija, ki se je izkazala za precej iznajdljivo pri izogibanju zahodnim sankcijam, bi lahko pretovarjala plin z ladje na ladjo v bližini Murmanska, ob tem bi lahko uporabljala tudi svojo Severno morsko pot poleti, ko se led tali in imajo različne ladje dostop do obratov.

Na drugi strani bi se lahko evropska podjetja, kot so nemški SEFE, Shell ali Total Energy, ki imajo dolgoročne pogodbe za ruski plin (iztečejo se šele leta 2038 in 2041), ob prekinitvi prenosa znašla v pravnih težavah.

Z drugimi besedami, zaključuje »Bloomberg«, bi lahko ideja o sankcioniranju pretoka ruskega plina »vžgala« ter otežila in podražila pošiljanje LNG v Azijo, vendar obstaja veliko možnosti, da ne bo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek