REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Bankrotiralo drugo največje mesto v Veliki Britaniji

Bankrotiralo drugo največje mesto v Veliki BritanijiMestni očetje Birminghama so sporočili, da se vsa nova poraba - ustavlja. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Mestni svet Birminghama je razglasil bankrot, potem ko je prejelo račun v višini 760 milijonov funtov (885 milijonov evrov) za poravnavo plač.

Oblasti Birminghama so sporočile, da je nujno vse nove izdatke, razen zaščite ranljivih ljudi in uslug, ki jih narekuje zakonodaja, nemudoma ustaviti, poroča Sky News.

V sporočilu, v kateri je razkrila, da je zabredla v finančne težave, lokalna oblast zagotavlja, da bo »poostrila nadzor porabe, ki je že odobrena«.

Lokalne oblasti so sporočile, da nimajo sredstev za financiranje zaveze enakih plačil, saj mestni proračun znaša približno 87 milijonov funtov (101,3 milijona evrov), za plače pa potrebujejo 8-krat več, med 650 in 760 milijoni funtov.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek