REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vsi na volitve za boljšo prihodnost!

V nedeljo se bodo volivci imeli priložnost odpraviti na volišča in oddati svoj glas, ki bo soodločal o oblikovanju naslednjega sklica državnega zbora in s tem tudi naslednje vlade Republike Slovenije.

Volivci bomo lahko odločali med 25 različnimi političnimi strankami oz. listami, ki so nas v zadnjih tednih prepričevale, da je prav njihova stranka tista, ki lahko Slovencem zagotovi najboljšo prihodnost.
Javnomnenjske raziskave so pokazale, da večji del volilnih upravičencev ne namerava oditi na volišče in tam izkoristiti svojo, z ustavo, dano pravico in hkrati tudi dolžnost. Najbolj »prozoren« izgovor, ki se ga ti ne-volivci uporabijo, je, da so vsi politiki »isti«.
Kandidati, ki izhajajo iz 25. različnih političnih skupin ter dveh narodnih manjšin, ne morejo biti vsi isti. Imajo različne gospodarske programe, rešitve za probleme v družbi, odgovore na delovanje v mednarodni skupnosti, ... Niso isti kot tisti, ki so vodili državo v bivši skupni državi, ki so vsi izhajali iz iste stranke. Morebiti se še spomnite, da je prav to enoznačje bilo povod, da s(m) Slovenci in drugi narodi Jugoslavije, hoteli sami vladati sebi, na svoji zemlji?
Izboljšanje politične, gospodarske, družbene prihodnosti tudi ne bo zahvaljujoč odločitvi, da boste namerno napačno izpolnili glasovnico in s tem pokazali svoj »odpor« proti politikom. Če vam dejansko ni všeč program niti ene izmed strank, ki se potegujejo za poslanske stolčke, ste imeli možnost, da bi lahko sestavili sami svoj program in predstavili svoje rešitve. A vseeno je lažje biti nihilist, in le kritizirati druge, kot pa tudi sam kaj narediti. Tudi če to pomeni, da se morate le sprehoditi/zapeljati do vašega volišča in obkrožiti številko. Če ste zadovoljni s trenutnim stanjem, tako volite tiste stranke, ki so trenutno v vladi. V primeru, če menite, da je Slovenija lahko veliko boljša, imate na voljo izbirati med več opozicijskimi in izvenparlamentarnimi strankami. V nedeljo imate tako pravico in dolžnost, da sooblikujete prihodnost Slovenije. Vzemite si tistih pet, deset minut in pokažite, da vam ni vseeno. Za svojo prihodnost, prihodnost vaših otrok ter za prihodnost države.

Zanima nas tudi vaše mnenje - Kontaktiraj avtorja

klemen.kocjancic@insajder.com