REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zelenski v Harkovu: Ves svet je kriv!

Zelenski v Harkovu: Ves svet je kriv!Ukrajinski predsednik se je ponovno pritožil nad nezadostno zahodno pomočjo in zahteval še več sistemov protizračne obrambe »Patriot«. Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinski predsednik Vladimir Zelenski je dejal, da je za zaščito Harkova pred ruskimi napadi potrebnih še več dodatnih sistemov protizračne obrambe Patriot.

»Situacija je zelo resna. Ne moremo si privoščiti, da izgubimo Harkov ...

Vse, kar potrebujemo, sta dva sistema ‘Patriot’.

Rusija ne bo mogla zasesti Harkova, če ju imamo,« je dejal Zelenski v intervjuju za televizijski kanal ABC News, med obiskom ene od bolnišnic v Harkovu.

Po njegovih besedah ​​je bilo v zadnjih dneh v ofenzivi ruskih sil na območju Harkova ubitih ali ranjenih na stotine ljudi.

»Mnogi med njimi so bili vojaki iz regije, zato je bilo pomembno, da je predsednik tam in jih podpre,« je dodal Zelenski.

Na vprašanje novinarjev, ali so za dogajanje v Harkovu krive Združene države Amerike, je Zelenski odgovoril: »Ves svet je kriv. (Vladimirju) Putinu so dali priložnost, da zasede ukrajinsko ozemlje.«

»Toda zdaj prav tako ves svet lahko pomaga,« je poudaril ukrajinski voditelj.

Ko je novinar ABC News pripomnil, da je veliko Američanov zaskrbljenih, koliko denarja se porabi za Ukrajino, je Zelenski odvrnil, da se ta denar ne porabi v Ukrajini, ampak v ameriških tovarnah in da se Ukrajina ne bori le za svojo svobodo.

»Ta denar ni prenesen v Ukrajino.

Gre za denar, porabljen v ameriških tovarnah, ki ustvarja ameriška delovna mesta.

Ne borimo se samo za svojo svobodo,« je poudaril ukrajinski predsednik.

ABC News bo intervju z Zelenskim predvajal nocoj.

Zelenski je imel v četrtek v Harkovu sestanek štaba vrhovnega poveljnika.

Ob tem je obiskal ranjene vojake v bolnišnici.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek