REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zavržno: ZDA Izraelu dovolile nadaljevanje genocida nad Palestinci v Rafi, če se vzdrži napada na Iran!

Zavržno: ZDA Izraelu dovolile nadaljevanje genocida nad Palestinci v Rafi, če se vzdrži napada na Iran!Vlada Benjamina Netanjahuja se je odločila nadaljevati genocid. Vir: Posnetek zaslona, X

Vse kaže, da so ZDA Izraelu dovolile, da izbere med genocidnim divjanjem v Rafi ali regionalno vojno proti Iranu.

In vlada Benjamina Netanjahuja je očitno izbrala – ter se odločila za nadaljevanje genocida.

Nova poročila kažejo, da je Bidnova administracija odobrila izraelski načrt za napad na Rafo v zameno za to, da Izrael ne izvede protinapadov na Iran.

Po njih bi se namreč znova odzval Iran – po napovedih iranskih oblasti tudi z desetkratno močjo prvega povračilnega napada – to pa bi lahko spiralo vojne zavrtelo v novo regionalno vojno.

O tem danes piše več časnikov z Bližnjega vzhoda, ki se pozivajo na svoje vire.

Eden od njih je tudi Times of Israel.

Vse kaže, da so ZDA Izraelu dovolile, da izbere med genocidnim divjanjem v Rafi ali regionalno vojno proti Iranu. In Izrael je očitno izbral – ter se odločil za nadaljevanje genocida.

Zdaj ima Izrael »to prednost, da se lahko spopade z obema grožnjama,« pravi višja analitičarka iz »Krizne skupine«.

Da bodo ZDA bodo odobrile invazijo izraelske vojske na Rafo, če Izrael opusti napade na Iran poroča časnik Al-Araby Al-Jadeed.

Po navedbah egipčanskega vira je opazna »povečana bojna pripravljenost«, ker se »Izrael začenja pripravljati na vojaško operacijo na meji z Egiptom na območju Gaze

Tu živi še okoli 1,4 milijona Palestincev, mnogi med njimi so pregnani iz drugih delov uničene Gaze.

In zdi se, da se ZDA strinjajo s krepitvijo genocida v tem taborišču na prostem, od koder je Izrael izgnal več kot milijon Palestincev iz severnega dela Gaze.

Istočasno Evropska unija uvaja groteskne sankcije proti Iranu, ki se je odzval na izraelski napad na svoj konzulat v Damasku, ne pa proti Izraelu, ki je napadel diplomatsko predstavništvo Teherana!

»Humanitarno nasprotovanje invaziji na Rafo«, ki ga uradno zatrjujejo zahodni politiki je zato farsa.

Eden od komentatorjev opozarja tudi na presojo Meddržavnega sodišča (ICJ) z dne 16. februarja, ki je bilo ponovljeno v drugem nalogu sodišča z dne 28. marca: »Sodišče poudarja, da je država Izrael še vedno zavezana k popolni skladnosti ... vključno z zagotavljanjem varnosti Palestincev na območju Gaze…vključno z Rafo«.

Te ukaze sodišča sedaj Izrael očitno znova ignorira.

Medtem pa, kot poroča tudi Guardian, Izrael že pošilja tanke in topništvo okoli območja Gaze v pripravah na »kopenski vstop v Rafo.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek