REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zaupno opozorilo: »Pripravite se na gospodarski kolaps, Rusija bo vrnila udarec najpozneje 30. septembra, zima bo strašna!«

Zaupno opozorilo: »Pripravite se na gospodarski kolaps, Rusija bo vrnila udarec najpozneje 30. septembra, zima bo strašna!«Gonzalo Lira: »Najpomembnejše je, da nabavite moko, riž, hrano, ki vas lahko preživlja in vam da kalorije, kajti ljudje bodo umirali zaradi lakote.« Vir: Posnetek zaslona, Twitter

Veliko je opozoril o pomanjkanju hrane in krizi, ki jeseni preti svetu. Toda eno od najbolj ostrih opozoril je s frontne črte v Ukrajini poslal ameriško-čilski novinar Gonzalo Lira, ki poroča iz vse bolj obkoljenega Harkova.

Edini državi v Zahodni Evropi, ki bosta dobivali kakršno koli hrano ali blago ali nafto od Rusije bosta Srbija in Madžarska.

Njegove informacije so prišle tudi iz zelo dobro obveščenih virov in jih je zato potrebno jemati skrajno resno.

Bil je tudi med tistimi, ki so pravilno napovedovali vojno v Ukrajini, čeprav to mnogi niso verjeli.

Po začetku vojne je tudi nenadoma izginil.

Na podlagi groženj zoper njega na družbenih omrežjih se je zdelo, da so ga ubili pripadniki neonacističnega bataljona Azov, nato pa se je izkazalo, da ga je aretirala ukrajinska tajna služba SBU, mu odvzela telefon in računalnik in onemogočila dostop do njegovih kanalov.

Toda nato si je naredil nove profile...

»Pripravite se na gospodarski kolaps,« opozarja iz obleganega mesta.

»Raje se pripravite, ker ... do konca tega leta bo finančni Armagedon tako v Zahodni Evropi kot v ZDA. To bo gospodarski kolaps. To je to, jaz mu pravim tako. Razlog, zakaj mu pravim gospodarski kolaps, je v tem, da sem se pogovarjal z osebo, ki ima zaupne informacije in trdi, da bo jeseni Rusija v bistvu odrezala vso nafto, vso blago, vključno z vso hrano za Zahodno Evropo in za (do Rusije - prim. avt.) sovražne narode,« opozarja Gonzalo Lira.

Nato še nekoliko bolj poglobljeno razloži, kaj se bo zgodilo.

»Edini državi v Zahodni Evropi, ki bosta dobivali kakršnokoli hrano ali blago ali nafto od Rusije bosta Srbija in Madžarska. Vsi ostali narodi Evrope pa bodo odrezani. To se bo zgodilo pred 30. septembrom, odvisno pa je od več dejavnikov. Toda 30. september je mejni datum blokade. In odločitev je bila očitno že sprejeta…Seveda, lahko si mislite da gre samo za govorice iz druge roke, karkoli pač želite. Toda ni dvoma o tem, da se gospodarstva na Zahodu sesuvajo, medtem ko govorimo.«

»Pravkar sem rekel nekaj, v kar bi morali verjeti. Toda ne morete zanikati dejstva, da se Evropa ruši in da tudi ZDA kolapsirajo.

To lahko vidiš vsak dan, ko odhajaš v samopostrežno, na bencinsko postajo. To lahko vidite, ko vas čakajo prazne police, ko kupujete pohištvo in potrebujejo šest mesecev za izdelavo.

Ali ko vam računalnik ali drugo blago, ki ni nič posebnega, pošiljajo sedem ali devet tednov, pred tem pa je bil takoj pripravljen na prevzem.«

»Saj vidite, kaj se dogaja. In dogaja se sedaj.

To se bo zgodilo pred 30. septembrom, odvisno pa je od več dejavnikov. Toda 30. september je mejni datum blokade. In odločitev je bila očitno že sprejeta.

In zato je pametna stvar, ki jo lahko naredite sedaj to, da si pripravite zaloge, ki bodo trajale, na primer moko, riž in da kupite olje za ogrevanje ali kurivo za kakršnokoli drugo ogrevanje, če živite v hladnejših klimatskih razmerah.

Kajti med zimo leta 2022 in 2023 bodo ljudje zmrzovali do smrti.

To se bo zgodilo. Dogajale se bodo tudi stalne zamračitve. In ne bo dovolj hrane za ZDA ali Evropo. Ne bo. In razlog, zakaj ne bo hrane, je v tem, ker Zahodna Evropa in ZDA, torej skupen Zahod potrebujejo Rusijo, potrebujejo Ukrajino, potrebujejo Belorusijo in Kazahstan, da bi se lahko prehranjevale. In nič od te hrane ne bodo dobili. Ne bodo. In ne samo, da ne bo hrane, pač pa bodo tudi cene skočile v nebo. Mislim, da bo skok paraboličen.

Gonzalo Lira je izginil - ubili naj bi ga pripadniki Azova
Gonzalo Lira. Vir: Posnetek zaslona, Twitter

In povrhu vsega, Evropa, boš dobila še največji val migrantov v svoji zgodovini. Če ste mislili, da so bila leta 2014 in 2015 slaba, potem počakajte še malo. Kajti zaradi te vojne in zaradi dejstva, da so ZDA in Evropa naredile vse, da bi prišlo do podaljšanje te vojne v Ukrajini sedaj tudi kmetje v Ukrajini ne proizvajajo več hrane. In zato kupci na Bližnjem vzhodu in v severni Afriki ne bodo dobili ukrajinsko žito, ki jim je potrebno, da preživijo.

In zato bodo na Bližnjem vzhodu in v Afriki, tudi iz Egipta, ki je ena od najbolj gusto naseljenih držav, ljudje iz obupa pričeli migrirati. Šli bodo v Evropo, zaradi učinka propagande, zaradi katere mislijo, da je Evropa mesto, kjer se 'cedita med in mleko' in so vse ceste tlakovane z zlatom. Zato bodo šli v Evropo.

In to bo velika migracija. Začela se bo poleti, trajala med avgustom in septembrom, oktobra in novembra pa se bo spremenila v val, ki bo zapljusnil Evropo prav v trenutku, ko bo Evropa kolapsirala. Evropejci lahko vidite, da vam tudi valuta propada, to lahko vidite vsak dan. Lahko vidite, kako evro izgublja na vrednosti. Lahko kupite manj, si privoščite manj.

In povrhu vsega, Evropa, boš dobila še največji val migrantov v svoji zgodovini.

»In vse manj stvari je, ki jih lahko kupite.

Vse to pa se dogaja zaradi napačnih političnih odločitev vašega vodstva. Dajte razumeti. ZDA in Evropa sta sprožile jedrsko vojno proti ruskemu gospodarstvu. Poskusili so ga zlomiti.

Odkrito so govorili o tem, da hočejo razbiti rusko gospodarstvo, da bi ruski narod zrušil Vladimirja Putina in ljudi v Kremlju. In kako je to delovalo? Ne ravno posebej dobro, mar ne?

Rubelj je prav sedaj močnejši kot kadarkoli. In ljudje v Rusiji, njih 80 odstotkov, podpirajo Putina in to, kar počne. Kar pomeni, da ga ne bodo zrušili z oblasti.«

In Kremelj še sploh ni odgovoril na evropske in ameriške sankcije.

»Sprejeli so le nekaj protiukrepov, da bi ciljno na nekaterih delih najbolj prizadeli Evropo in ZDA.

Toda sedaj so se odločili. In z njimi ne bo pogajanj. Ne bodo si premislili. To bodo naredili. In Evropa, ti boš ostala brez naravnega plina, brez nafte in brez hrane, brez kovin, brez vseh vrst  industrijskih proizvodov, ki so nujne za tvojo industrijo. Evropa, ti si mrtva! Samo da tega še ne veš.

In tudi ZDA imajo že probleme, na primer, koliko že znaša nacionalni dolg ZDA? Okoli 140 odstotkov letnega bruto domačega proizvoda. Če bi bile ZDA katerakoli druga država na svetu, bi ZDA MMF že spravil na varčevalni proračun.«

»ZDA so v bistvu bankrotirale, vse zaradi tiskarskega stroja, ki tiska denar. In to v ZDA lahko vidiš, ker lahko vidiš cene bencina, cene hrane. Zahod bo doživel svoj ekonomski kolaps. Zato temu pravim Armagedon. Ne glede na to koliko plačujete za kruh sedaj, bo jeseni pet krat dražji. Mislite, da je vaš račun za bencin visok? Do konca let bo galona bencina (galona  je 3,78 litra op. avt.) najmanj 15 dolarjev. V Evropi pa bo najmanj 10 evrov. In če imate sedaj 10 do 12 odstotno realno inflacijo, bo ta do konca leta najmanj 25 do 35 odstotna.

V ZDA bo še slabše. Ljudje bodo stradali in se bodo začeli upirati. To se že dogaja, medtem ko govorim.

Lahko si mislite, da pretiravam, da strašim, kako nam bo nebo padlo na glavo, prav. Toda pravim vam, da je to tisto, kar se bo zgodilo.«

»Res je da se smejem. Ampak to je zato, ker ko vidite, da prihaja nekaj tako strašnega, so vaši odgovori le, da se lahko smejite ali jočete. In ne želim jokati, vsaj ne pred kamero. To bom naredil zasebno, kajti je vredno joka. Zahodna civilizacija bo kolapsirala, to pa se bo vse zgodilo zaradi slabih odločitev naših voditeljev. To se dogaja sedaj in vseeno mi je, če bom izpadel kot nekdo, ki opozarja prezgodaj in se mi bodo vsi smejali in bodo mislili, da sem zgubil razum.

Toda sedaj so se odločili. In z njimi ne bo pogajanj. Ne bodo si premislili.

To govorim zaradi morda odstotka ali dveh moje publike, ki bodo rekli ‘veste kaj, to kar govori ta poba, se zdi noro, toda mislim, da ima prav.’

Vam pa pravim, da se pripravite sedaj in naredite vse, kar morate, da bi imeli dovolj hrane in ogrevanja, karkoli že pač uporabljate za ogrevanje. Kajti naslednja zima bo strašna.

In najpomembnejše je, da nabavite moko, riž, hrano, ki vas lahko preživlja in vam da kalorije, kajti ljudje bodo umirali zaradi lakote.

Morda mislite, da to ni mogoče. Toda vse mogoče se lahko zgodi. Trenutno sem v Ukrajini. Pred štirimi meseci nihče ni mogel verjeti, da prihaja vojna. Jaz sem dejal, da vojna prihaja. In sedaj smo tukaj. Vse mogoče se lahko še zgodi in zaradi slabih odločitev političnega vodstva ZDA in Evrope se bo zgodilo najhujše,« sklene Gonzalo Lira.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek