REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Zanimivo: Črna gora pošilja Tarzana v Srbijo, po vrhu pa še Miloševića

Zanimivo: Črna gora pošilja Tarzana v Srbijo, po vrhu pa še MiloševićaTarzan Milošević, vir: Screenshot YouTube

Predsednik Črne gore Milo Đukanović se je odločil, da bo imenoval za novega veleposlanika te države v Srbiji aktualnega političnega direktoja vladajoče DPS Tarzana Miloševića, poročajo podgoriški mediji.

Milošević, nekoč znani poslovnež, ki je začel svojo kariero v Višegradu, nato pa razvijal posle v rodnem Bijelom Polju, je začel svoj političen vzpon kot predsednik občine Bijelo Polje. Nato je bil izvoljen za ministra za kmetijstvo in razvoj podeželja v vladi Mila Đukanovića, da bi se kmalu zatem preselil na sedanjo strankarsko funkcijo.

Tarzan je v vrhu DPS znan kot človek, ki je blizu "srbski opciji", velja tudi za osebo, ki zna "slišati" stališča črnogorske opozicije o številnih vprašanjih ...

V vrhu DPS trdijo, da je imenovanje Tarzana na novo funkcijo odličen zadetek, saj je novi veleposlanik znan kot "dober plavalec", ki je v kratkem času uspel preplavati razdaljo od “velikega Srba” 8torej srbskega nacionalista) do sedaj še večjega črnogorskega nacionalista.

Vzor, vir: YouTube

Tarzan Milošević je poleg spretnega plavanja v političnih vodah prepoznaven tudi po svojem neobičajnem imenu.

"Ko sem se rodil leta 1954, so bili priljubljeni filmi o Tarzanu, ki ga je igral Johnny Weissmuller. Moj stari oče je staršema predlagal, da mi dajo ime, ki je bilo njem všeč, moja mama pa je bila proti, imela je namreč v mislih drugo opcijo.

Oče, ki ni mogel pomiriti dedka in svoje žene glede mojega imena, se je naposled odločil, da bom Tarzan," je ob neki priložnosti pojasnil Milošević.

Johnny Weissmuller kot Tarzan, vir: YouTube

Na vprašanje novinarja, če ga kdaj moti njegovo ime, je brez pomisleka odvrnil: "Nisem ti jaz od teh Miloševićev."

Milošević in ICTY

S tem je razkril, da o kontroverznosti svojega (osebnega) imena sploh ne premišljuje, edino kar ga lahko moti, pa je priimek, ki ga povezuje z družino Milošević, natančneje – Slobodanom Miloševićem.

Delite članek