REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Volodin opozarja Macrona: Zahodne enote bodo v Ukrajini končale tako, kot je že Napoleonova vojska!

Volodin opozarja Macrona: Zahodne enote bodo v Ukrajini končale tako, kot je že Napoleonova vojska!Francoska Velika Armada na poti proti svojemu žalostnemu koncu... Vir: Posnetek zaslona, X

Emmanuel Macron bi se pred svojimi izjavami lahko spomnil, kako se je vojna končala za Napoleona in njegove vojake, ki jih je več kot 600.000 ostalo na naših tleh, je opozoril predsednik ruske Dume (parlamenta).

Tako se je na izjavo francoskega predsednika Emmanuela Macrona, ki je napovedal možnost pošiljanja vojakov NATO bloka v Ukrajino, ostro odzval predsednik državne Dume, spodnjega doma ruskega parlamenta in tesen Putinov zaveznik Vjačeslav Volodin.

Volodin je voditelja Francije opozoril, da bodo vse enote, ki bi jih poslal v Ukrajino, doživele enak, žalosten konec, kot Velika armada Napoleona Bonaparteja, katere invazija na Rusijo leta 1812 se je končala s smrtjo 600.000 vojakov.

»Da bi ohranil svojo osebno moč, si Macron ni mogel zamisliti nič boljšega, kot sprožiti tretjo svetovno vojno.

Njegove pobude postajajo nevarne za državljane Francije.

Pred takšnimi izjavami bi bilo dobro, da se Macron spomni, kako se je vojna končala za Napoleona in njegove vojake, več kot 600.000 jih je ostalo ležati v naši deželi,« je Volodin objavil na družbenih omrežjih.

Francoska Velika armada...
Francoska Velika armada... Vir: Posnetek zaslona, X

Napoleonova invazija na Rusijo leta 1812 je sprva hitro napredovala vse do Moskve.

Toda ruska taktika je francosko Veliko armado prisilila v dolg umik in na stotine tisoč žrtev zaradi bolezni, lakote in mraza.

Macron je v ponedeljek dejal, da napotitev zahodnih enot v Ukrajino »ni izključena«, čeprav je opozoril, da na tej stopnji ni soglasja o tem med zavezniki.

Zaradi njegovih komentarjev so številne druge zahodne države, vključno z Združenimi državami in Veliko Britanijo, izjavile, da nimajo takšnih načrtov, medtem ko je Kremelj opozoril, da bi bil konflikt med Rusijo in vojaško zvezo NATO pod vodstvom ZDA neizogiben, če bi evropske članice zahodnega vojaškega pakta poslale svoje vojake v boj v Ukrajino.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek