REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Varnost je najpomembnejša, še posebej na fronti: Ukrajinski vojak ukradel tank in se predal ruski vojski (VIDEO)

Varnost je najpomembnejša, še posebej na fronti: Ukrajinski vojak ukradel tank in se predal ruski vojski (VIDEO)Pojasnil je, da ga na ta način »nihče ni mogel ustreliti v hrbet, za ostalo ukrajinsko vojsko na sprednjih položajih pa je vse izgledalo kot navaden bojni napad tanka.« Vir: Posnetek zaslona, X

Ukrajinski vojak Maksim Anatoljevič Lihačov je svoji vojski ukradel tank in se predal ruski vojski, je sporočil tiskovni predstavnik milice Ljudske republike Doneck Danil Bezanov.

39-letni vojak 110. brigade ukrajinske vojske je ukradel tank T-64, ker je menil, da bo z njimi lahko varneje prišel do ruskih položajev, kjer je bil njegov prihod že predviden na podlagi predhodnega dogovora, poroča RIA Novosti.

Pojasnil je, da ga na ta način »nihče ni mogel ustreliti v hrbet, za ostalo ukrajinsko vojsko na sprednjih položajih pa je vse izgledalo kot navaden bojni napad tanka.«

Lihačev je bil rojen v Svatovu v Ljudski republiki Lugansk, v ukrajinsko vojsko pa je vstopil leta 2022, po vrnitvi iz Poljske.

Rusko obrambno ministrstvo je navedlo, da se je skupno 67 ukrajinskih vojakov v tem tednu predalo ruski vojski.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek