REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Vang Ji: Kitajska je pripravljena oblikovati multipolarni svet z Rusijo

Vang Ji: Kitajska je pripravljena oblikovati multipolarni svet z RusijoVodja ruske diplomacije je na začetku pogovora s kitajskim diplomatom dejal, da je sodelovanje med državama velikega pomena za zagotavljanje pravičnosti v svetovnem dogajanju, pa tudi ravnotežja interesov v procesih, ki se odvijajo v različnih smeri. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Ruski diplomat ugotavlja, da je sodelovanje med državama velikega pomena za zagotavljanje pravičnosti v svetu.

Kitajska je pripravljena sodelovati z Rusijo pri oblikovanju multipolarnega sveta in pravičnejšega svetovnega reda, je dejal v ponedeljek direktor urada komisije za zunanje zadeve Centralnega komiteja Komunistične partije Kitajske, zunanji minister Wang Yi (Vang Ji) na začetku pogovorov z vodjo ruske diplomacije Sergejem Lavrovom v Moskvi.

Kitajski diplomat poudarja, da Peking in Moskva vodita neodvisno zunanjo politiko ter da njuno sodelovanje ni usmerjeno proti drugim državam.

Dodaja, da sodelovanje med državama ne sodi pod vpliv drugih držav.

»Odnosi med Kitajsko in Rusijo pod vodstvom ruskega voditelja Vladimirja Putina in kitajskega predsednika Ši Džinpinga ohranjajo pozitivno dinamiko,« poudarja Wang Yi.

Po njegovih besedah ​​sta državi kot vodilni svetovni državi in ​​stalni članici Varnostnega sveta Združenih narodov še posebej odgovorni za ohranjanje globalne stabilnosti in svetovnega razvoja.

Vodja ruske diplomacije je ocenil, da Moskva in Peking uspešno usklajujeta svoje delovanje z državami Globalnega juga ter da sta dosegla pozitivne rezultate v okviru Vzhodnoazijskega vrha, Šanghajske organizacije za sodelovanje (SCO) in vrha G20.

Ruski diplomat ugotavlja, da je sodelovanje med državama velikega pomena za zagotavljanje pravičnosti v svetu, pa tudi ravnotežja interesov v procesih, ki se razvijajo v najrazličnejših smereh.

Lavrov je še dejal, da pričakuje, da bosta Moskva in Peking nadaljevala usklajeno delo v Generalni skupščini Združenih narodov, na vrhu Azijsko-pacifiškega gospodarskega sodelovanja in številnih drugih organizacijah.

Kitajski minister je od 18. do 21. septembra na obisku v Rusiji, kjer sodeluje v 18. krogu rusko-kitajskih strateških varnostnih posvetovanj.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek