REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Umrla Herlind Kasner, mati nemške kanclerke Angele Merkel

Umrla Herlind Kasner, mati nemške kanclerke Angele MerkelAngela Merkel (CDU)

V Berlinu so v sredo zvečer potrdili, da je v začetku aprila v 90. letu starosti umrla Herlind Kasner, mati nemške kanclerke Angele Merkel. Tiskovni predstavnik kanclerke je ob tem zaprosil za spoštovanje zasebnosti.

Nemška kanclerka ne razkriva podrobnosti o svojem zasebnem življenju, večkrat pa je poudarila, da je imela z materjo tesen odnos. "Redno govoriva po telefonu, a se ne vidiva dovolj", je leta 2015 dejala v pogovoru za Süddeutsche Zeitung.

Redno govoriva po telefonu, a se ne vidiva dovolj, je o svoji materi dejala Angela Merkel.

Dodala je, da se je njena mati vedno "zelo zanimala" za njeno vsakodnevno delo. Redno je prebirala časopise in poslušala radio, vendar se je ves čas izogibala pogovoru s hčerko o politiki.

Kot še poroča DW, bodo Kasnerjevo pokopali v ožjem krogu družine in prijateljev v mestu Templin na severovzhodu Nemčije.

Kasnerjeva, učiteljica latinščine in nemščine, se je leta 1954 le nekaj tednov po rojstvu hčerke z možem Horstom, evangeličanskim pastorjem, iz Hamburga preselila v tedanjo Nemško demokratično republiko. Do smrti je živela v mestu Templin. Njen mož je umrl leta 2011.

Župan Templina Detlef Tabbert je pred kratkim izjavil, da Kasnerjeva kljub visoki starosti v Templinu še vedno poučuje angleščino.

Komentarji