REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Twitter bo uradni račun predsednika in prve dame ZDA predal Joeju in Jill Biden

Twitter bo uradni račun predsednika in prve dame ZDA predal Joeju in Jill BidenDonald Trump neutrudno tvita. Vir: Twitter

Iz podjetja Twitter so sporočili, da se pripravljajo na to, da na dan inavguracije novega predsednika ZDA 20. januarja prihodnje leto upravljanje z novim, uradnim Twitter računom predsednika ZDA predajo Trumpovemu nasledniku Joeju Bidnu.

Račun @POTUS je namreč uraden račun predsednika ZDA.

Aktualni ameriški predsednik Donald Trump sicer ob njem uporablja še svojega zasebnega z naslovom »pravi Donald Trump« oziroma @realDonaldTrump.

Z njega sicer tudi običajno tvita, kar spremlja več kot 80 milijonov njegovih spremljevalcev po vsem svetu.

Twitter je Donaldu Trumpu po objavi neresnic – podobno kot slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši – ob njegovih sporočilih velikokrat dodal še opozorila, da zapisano ne drži ali pa da je pod vprašajem.

Ta račun bo Donald Trump seveda obdržal tudi po tem, ko bo funkcijo zapustil, vendar bo soočen z vsemi ostalimi omejitvami, ki veljajo za običajne uporabnike Twitterja.

Če bo preko zasebnega računa Donald Trump po 20. januarju še širil neresnice in laži ter s tem po opozorilih ne bo odnehal, mu lahko Twitter račun tudi suspendira ali celo ukine.

Doslej tega niso naredili prav zato, ker je predsednik ZDA pomembna osebnost in morajo biti ljudje o pogledih tako pomembnega funkcionarja obveščeni, pa čeprav se poslužuje neresnic.

Donald Trump neutrudno tvita. Vir: Twitter

Zato je Twitter Donaldu Trumpu po objavi neresnic – podobno kot slovenskemu predsedniku vlade Janezu Janši – ob njegovih sporočilih velikokrat dodal še opozorila, da zapisano ne drži ali pa da je pod vprašajem.

Isto kot z računom @POTUS se bo zgodilo tudi z računom @FLOTUS, ki danes pripada Melanii Trump.

Če bo Donald Trump preko zasebnega računa po 20. januarju širil neresnice in laži ter s tem po opozorilih ne bo odnehal, mu lahko Twitter račun tudi suspendira ali celo ukine.

Na podoben način bo tudi tiskovni predstavnik Bele hiše dobil naslov @PressSec, je pojasnil predstavnik Twitterja Nick Pacilio.

Ob prenosu računov Twitter sodeluje tudi z nacionalnim arhivom in administracijo, zadolženo za arhiviranje.

Na podoben način se lahko tudi stara sporočila nekdanjega predsednika Baracka Obame preberejo pod naslovom @POTUS44.

Delite članek