REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tucker Carlson: ZDA stopajo proti »vroči vojni« z Rusijo

Tucker Carlson: ZDA stopajo proti »vroči vojni« z RusijoWashington si prizadeva za odprt konflikt iz političnih razlogov, je dejal nekdanji voditelj Fox News. In to nas čaka - že naslednje leto, je prepričan. Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Vladajoči demokrati potrebujejo vojno, da ohranijo oblast, in preveč republikancev jim je pripravljenih slediti, je dodal Carlson.

Posredniška vojna ZDA proti Rusiji bo verjetno v naslednjem letu postala odkrita vojna, je v sredo dejal nekdanji voditelj Fox News Tucker Carlson.

Carlson je X, platformo družbenih medijev Elona Muska spremenil v svoj novi dom, potem ko je Fox News aprila odpovedal njegovo najbolj gledano večerno oddajo iz razlogov, ki niso bili nikoli objavljeni.

Vladajoči demokrati potrebujejo vojno, da ohranijo oblast, in preveč republikancev jim je pripravljenih slediti, je dodal Carlson.

»Naredili bodo vse, da bi zmagali,« je dejal Carlson v enournem intervjuju z radijskim voditeljem Adamom Carrollo.

Poudaril je, da je nova blokada zaradi koronavirusa malo verjetna, saj bi preveč ljudi zavrnilo izpolnjevanje zahtev oblasti, zato »bodo šli v vojno z Rusijo, to je tisto, kar bodo storili.«

»V naslednjem letu bo med ZDA in Rusijo vroča vojna,« je dejal Carlson. »Mislim, da ne bomo zmagali,« je dodal.

»Z Rusijo smo že v vojni, saj financiramo njihove sovražnike,« je pristavil.

ZDA so Kijevu v zadnjih 18 mesecih namenile več kot 130 milijard dolarjev za orožje, vojaško opremo, strelivo in plače ukrajinskih vladnih uradnikov.

»Mislim, da bi se to (vojna z Rusijo) zlahka zgodilo,« je nadaljeval nekdanji voditelj kabelske televizije.

Scenarij, ki ga je opisal Carlson, se je prav tako že zgodil, ko je raketa ukrajinske zračne obrambe novembra lani zadela vas ob poljski meji in ubila dva lokalna civilista.

»Mislim, da bi lahko prišli do 'Tonkinškega zaliva', kjer kar naenkrat rakete pristanejo denimo na Poljskem. 'Rusom je uspelo! Naša zaveznica v Natu je bila napadena! Gremo v vojno!' Vidim, da se to lahko zgodi zelo enostavno.«

Spomnimo, avgusta 1964 so si ZDA izmislile incident s severnovietnamsko mornarico v Tonkinškem zalivu kot izgovor za napotitev kopenskih čet v Južni Vietnam.

Scenarij, ki ga je opisal Carlson, se je prav tako že zgodil, ko je raketa ukrajinske zračne obrambe novembra lani zadela vas ob poljski meji in ubila dva lokalna civilista.

Vendar sta Varšava in Washington tedaj hitro ovrgla trditev Kijeva, da je šlo za ruski napad.

Tucker je večkrat poskusil nasprotovati tudi norosti prepričanja, da je ukrajinska zmaga oddaljena samo še za eno letalo F-16.

Carlson je tudi zatrdil, da bi lahko ZDA že »nocoj dosegle mir v Ukrajini« z ukinitvijo financiranja Kijeva.

»V nasprotnem primeru, in na to bi stavil svojo hišo, bomo šli v vojno z Rusijo,« je dejal.

»In, seveda, vložki so vse. Življenje na planetu. To sta dva največja jedrska arzenala na svetu, v spopadu drug z drugim.«

Prepričan je, da bodo ZDA v Ukrajino poslale svojo vojsko, takoj zatem, ko bo Rusija uničila ukrajinsko vojsko.

ZDA so »že izgubile nadzor nad svetom – ameriški imperij je trenutno v prostem padu – in izgubili bomo ameriški dolar, in ko se bo to zgodilo, bomo tukaj imeli resnično revščino, kot na ravni velike depresije. Revščina. Ki prihaja iz te vojne,« je Carolson povedal novinarju.

Dodal je, da večina Američanov tega morda (še) ne vidi, vendar je to »super očitno«, takoj ko nekdo zapusti ZDA, četudi za kratek čas.

Poleg tega je zatrdil, da so ZDA »uničile« nemško gospodarstvo, »ko je Bidnova administracija razstrelila plinovod Severni tok« septembra lani, ukrajinsko naravnana politika Washingtona pa je veliko naredila za spodkopavanje Zahodne Evrope, edine prave zaveznice Združenih držav na svetu.

Prepričan je, da bodo ZDA v Ukrajino poslale svojo vojsko, takoj zatem, ko bo Rusija uničila ukrajinsko vojsko.

Carlson se je pravkar vrnil z Madžarske, kjer je sodeloval na konferenci in intervjuval madžarskega premierja Viktorja Orbána za njegovo novo oddajo na platformi X, nekdanjem Twitterju.

Carlson je v zadnjem času odprl vrsto pomembnih vprašanj, ki so jih različni vodilni, domnevno »liberalni« in »svobodoljubni« ameriški mediji in novinarji strahopetno potisnili pod preprogo.

Zato je pogosto tarča različnih pritiskov.

Ni nenavadno, saj je odkrito povedal, da imajo ameriške obveščevalne agencije velik vpliv na delo ameriških medijev, ki so, tako kot CNN, njihovi megafoni.

Nedavno je bil zelo presenečen, ko ga je za srečanje prosil eden od ameriških agentov agencije NSA in prosil za pogovor.

Agenta NSA so zanimale podrobnosti o načrtovanem pogovoru z ruskim predsednikom Vladimirjem Putinom.

Ameriške obveščevalne agencije imajo velik vpliv na delo ameriških medijev, ki so, tako kot CNN, njihovi megafoni.

Ker tega, da je Putina prosil za pogovor ni povedal nikomur, niti prijateljem in ženi, je Carlsona zanimalo, kako vedo za njegov načrt in ali so mu vdrli v aplikacijo Signal. Agent mu je odgovoril, da ne in da vedo za to preko tretjih oseb, s katerimi je komuniciral.

Z drugimi besedami, NSA je prestregla Carlsonovo komunikacijo z Rusi.

Pri čemer je šlo za povsem običajno, zakonito in legitimno delovanje novinarja.

Ampak tudi to v ZDA danes ne pomeni več veliko.

Poglejmo samo primer novinarja in ustanovitelja WikiLeaksa Juliana Assangea, ki ga imajo v Veliki Britaniji brez kakršnekoli razsodbe zaradi zahtev Bidnove administracije zaprtega že dolga leta, zgolj zato, ker je razkrival resnico.

Spomnimo, Julian Assange še vedno trohni v celici strogo varovanega zapora v Londonu.

Še vedno ni na prostosti po 4 letih, 4 mesecih in 20 dneh političnega zapora v HMP Belmarsh, po 6 letih, 9 mesecih in 24 dneh samovoljnega pripora na ekvadorskem veleposlaništvu v Združenem kraljestvu.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek