REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump: Rusija je »vojni stroj«, premagali so Hitlerja in Napoleona

Trump: Rusija je »vojni stroj«, premagali so Hitlerja in NapoleonaTrump opozarja na napake Bidnove administracije... a še vedno zaman. Vir: X, posnetek zaslona

Rusija je »vojni stroj«, ki je v preteklosti že premagal močne napadalce, je v torek na srečanju v mestni hiši dejal nekdanji ameriški predsednik Donald Trump in pojasnil svoje nasprotovanje temu, da bi ZDA Ukrajini poslale več milijard dolarjev dodatne pomoči.

Trump, ki se na letošnjih volitvah poteguje za nov predsedniški mandat, je poudaril rusko vojaško spretnost, potem ko je voditeljica mestnega shoda, Laura Ingraham s Fox News, navedla obup Kijeva, saj še vedno čaka na odobritev Kongresa, za dodatni ameriški denar.

Nekdanji ameriški predsednik nasprotuje večji pomoči Kijevu in poziva članice Nata v Evropi, naj povečajo izdatke za obrambo.

»Pravijo, da bo Ukrajina brez tega denarja zagotovo izgubila vojno, kar bi potem okrepilo Vladimirja Putina in ogrozilo naše zaveznike,« je dejala Ingrahamova in se sklicevala na argument predsednika ZDA Joeja Bidena.

Trump je ponovil svoje prejšnje trditve, da sovražnosti ne bi izbruhnile, če bi bil on v Beli hiši, in da bi jih lahko končal »v 24 urah«, če bi ga volivci ponovno postavili v Ovalno pisarno.

Zatrdil je tudi, da bi morale države Evropske unije, za katere je v spopadu vložek večji kot za ZDA, plačati več za podporo Kijevu.

»Morajo začeti plačevati,« je izjavil.

»Med nami je ocean. Oni tega oceana nimajo,« je dejal.

»Veste, zakaj niso plačali? Ker tega nihče ni zahteval,« je dodal.

»Počutim se zelo slabo ... Zapomnite si: v Rusiji se resnično spopadate z vojnim strojem.

To je tisto, kar počnejo.

Premagali so Hitlerja, premagali so Napoleona je opozoril Trump.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek