REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump priznal, da je otipaval Melanio v javnosti

Trump priznal, da je otipaval Melanio v javnostiIndependent o otipavanju Melanie Trump

Britanski časnik Independent je objavil dele novega "škandaloznega" intervjuja sedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa. Gre sicer za dele starejših pogovorov, ki so nastali v času, ko Donald Trump še ni bil predsednik ZDA in ni razmišljal o politični karieri. Gre za pogovore, ki jih je imel Donald Trump z radijskim voditeljem Howardom Sternom med leti 1993 in 2015 in v katerih je sedanji predsednik brez zavor govoril tudi o svojih seksualnih dogodivščinah. Kljub temu pa je citirani intervju (ki naj bi nastal leta 1999), kot se za Trumpa spodobi, zelo "sočen", v njem pa med drugim sedanji ameriški predsednik pove, da je "seksal z najboljšimi ženskami na planetu" in da je rad "otipaval Melanio v javnosti".

Donald Trump

"Res je, pofu*** sem neke od najboljših žensk na planetu," je Trump odgovoril Sternu. Pozneje ga je novinar vprašal, ali od teh žensk zahteva, da se najprej testirajo glede spolno prenosljivih bolezni, Donald Trump pa mu je odgovoril, da "je 25-odstotni lastnik gum Goodyear" in s tem namignil, da je uporabljal kondome.

Stern ga je tudi vprašal, "ali je kadarkoli otipaval Melanio v javnosti?". "Sem. V javnosti se sicer lepo obnašam in pravzaprav se zmeraj držim sredine telesa," je še bolj podrobno pojasnil Donald Trump. Med pogovorom sta po poročanju Independenta novinar in Trump tudi večkrat primerjala njegovo sedanjo soprogo Melanio Trump s prvo ženo Ivano, za katero je sedanji predsednik dejal, da je imela "grozen češki naglas", ki ga sam "ni prenesel."

Otipavanje Svobode

Novinar posnetkov ni želel objaviti leta 2015, ker je smatral, da bi bila to "izdaja" Donalda Trumpa v trenutku, ko so ga vsi mediji napadali zaradi podobnih zelo eksplicitnih in tudi seksističnih izjav. Trump je v nekem drugem pogovoru tudi dejal, da so imeli ljudje radi njegove intervjuje, v katerih je podajal šokantne izjave. "Nikoli si nisem mislil, da bom šel v predsedniško kampanjo in da bom politik, zato sem se tudi lahko zafrkaval s Sternom. Ljudem je bilo to všeč", je po poročanju Independenta dejal Donald Trump v pogovoru lani.

Med predsedniško kampanjo je sredi leta 2016 namreč v javnost pricurljal nek podoben posnetek pogovora z Donaldom Trumpom, ki se je pohvalil, da je zato ker je bogat, lahko brez težav ženske "grabil za pi***". Ta posnetek je precej omajal popularnost in bi ga skorajda stal predsedniškega položaja, mediji v ZDA pa so tedaj objavili tudi vrsto precej sarkastičnih karikatur in ostrih zapisov na račun Donalda Trumpa in njegovega "hvalisanja v slačilnici," kot ga je tedaj opisal sam.