REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trump "odprt" glede pariškega podnebnega sporazuma

Trump

Novoizvoljeni ameriški predsednik Donald Trump je danes dejal, da je "odprt" glede umika ZDA iz pariškega podnebnega sporazuma o klimatskih spremembah, potem ko je v predvolilni kampanji obljubljal, da bodo ZDA iz tega zgodovinskega sporazuma izstopile.

V pogovoru za New York Times je dejal, da sporazum zelo podrobno preučuje. "Ostajam odprt do tega vprašanja," je dejal. "Menim, da obstaja povezava med dejavnostmi ljudi in podnebnimi spremembami, nekaj je na tem, a vprašanje, v kolikšni meri," je priznal Trump. Tako vsaj kažejo tviti enega od novinarjev omenjenega časnika.

Dodal je, da je glede pariškega sporazuma treba videti, koliko bo stal ameriška podjetja in kakšen vpliv bo imel na konkurenčnost ZDA, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Pariški podnebni sporazum je konec lanskega leta sprejelo 195 držav. ZDA, ki so za Kitajsko druga največja onesnaževalka s toplogrednimi plini, je sporazum ratificirala v začetku septembra.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek