REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Trofeja (VIDEO): Poglejte, kako so prestižnega, nemškega »Leoparda« ruski vojaki odvlekli na razstavo v Moskvo!

Trofeja (VIDEO): Poglejte, kako so prestižnega, nemškega »Leoparda« ruski vojaki odvlekli na razstavo v Moskvo!Lepi tanki - lepo gorijo... Vir: Posnetek zaslona, X

Nemški mediji so poročali, da so ruske enote zajele enega od tankov blizu Avdejevke. A sedaj je, kot kažejo posnetki, že na poti v Moskvo

Ukrajinski in ruski vojaki so se dalj časa spopadali tudi za to, kdo bo imel nadzor nad že zapuščenimi tanki Leopard.

V tem primeru je očitno, da so prevladali ruski vojaki.

Ukrajina je donirala tank 'Leopard' Rusiji, se je glasil eden od šaljivih komentarjev tega dogodka na omrežju X.

Ruska vojska je zasegla ukrajinski tank Leopard nemške proizvodnje in ga namerava prikazati na razstavi trofej v bližini Moskve, je razvidno iz novega videa, ki kroži po družbenih omrežjih.

Posnetek, ki ga je v nedeljo delil kanal Solovjov Live Telegram, kaže, kako ruske enote evakuirajo tank z območja spopadov.

Ruska vojska je zasegla ukrajinski tank Leopard nemške proizvodnje in ga namerava prikazati na razstavi trofej v bližini Moskve.

Videoposnetek, posnet na podeželju na nerazkriti lokaciji, kaže, da ga drugo rusko težko vozilo vleče po cesti.

Tank nemške izdelave je od zunaj videti razmeroma nepoškodovan, manjkajo pa mu gosenice z obeh strani.

Kanal Telegram je pojasnil, da so morale ruske enote iznajti način za evakuacijo tanka z bojišča, pri čemer so morali razstreliti gosenice z eksplozivom, da bi se lahko premikal.

Leopard bo razkazan v parku Patriot zunaj Moskve.

Po nekaterih napovedih naj bi bil na oglede na voljo že to poletje.

Nov video je nastal po tem, ko je Solovyov Live marca delil sliko ruskega vojaka, ki stoji pred onesposobljenim ukrajinskim tankom Leopard.

Nekaj dni kasneje je nemški tabloid Bild poročal, da so moskovski vojaki res zasegli tank Leopard 2A6, in dodal, da je bila slika posneta nedaleč od mesta Avdejevka v Donbasu, ki so ga ruske sile osvobodile konec februarja.

Uničen nemški Leopard. Vir: Posnetek zaslona, X

Nemčija je Ukrajini zagotovila skupno 18 tankov Leopard 2A6.

Druge države, vključno s Portugalsko, Švedsko, Poljsko, Španijo, Kanado, Nizozemsko in Dansko, so se prav tako zavezale, da bodo Kijevu zagotovile na desetine Leopardov 2 različnih modifikacij, kar znaša nekaj manj kot 100 vozil.

Zahodni podporniki Ukrajine so prav tako obljubili, da bodo poslali na desetine manj naprednih tankov Leopard 1.

Obe vrsti je Ukrajina dejavno uporabljala med svojo neuspešno protiofenzivo lani.

Rusko obrambno ministrstvo je večkrat poročalo o uničenju Leopardov na bojišču.

Konec januarja je ameriška revija Foreign Affairs poročala, da je Ukrajina izgubila več kot četrtino svojih Leopardov 2, in dodala, da »drugih ni mogoče uporabiti zaradi težav s popravilom in vzdrževanjem.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek