REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Tradicija: Britanski novinarji želeli posneti reportažo o Challengerju 2 v Ukrajini, a se je tank - pogreznil v blato

Tradicija: Britanski novinarji želeli posneti reportažo o Challengerju 2 v Ukrajini, a se je tank - pogreznil v blatoUkrajinska vojska se je pritoževala tudi nad težo in mobilnostjo 64-tonskega tanka; po njihovih besedah ​​se zaradi svoje teže nenehno pogrezajo v blato. Vir: Posnetek zaslona, X

Novinarji britanskega časnika The Sun so se pritožili, da so želeli posneti reportažo o doniranih britanskih tankih Challenger 2 v Ukrajini in kako z razdalje 4,5 kilometrov uničujejo ruske tanke, a se je britanski tank, ki naj bi pokazal spretnosti svoje posadke in natančnost svojega topa - pogreznil v blato.

Priznali so, da so ukrajinske oborožene sile tank v blato »potopile« prav med predstavitveno vožnjo za britanske novinarje.

Da bi Challengerja rešili iz zagate, so morali poklicati še en tank istega tipa.

Ukrajinska vojska se je pritoževala tudi nad težo in mobilnostjo 64-tonskega tanka; po njihovih besedah ​​se zaradi svoje teže nenehno pogrezajo v blato.

In potem so novinarji ugotovili, da je bilo od 14 takšnih podarjenih tankov le 7 pripravljenih za boj.

Britanski Challenger se je pogreznil v ukrajinski črnozjom pri Rabotinu.

»Ukrajinska vojska se je pritoževala nad težo in mobilnostjo 64-tonskega tanka; po njihovih besedah ​​se zaradi svoje teže nenehno pogrezajo v blato,« poroča The Sun.

Zahodni tanki so že tradicionalno težji od ruskih, ki pa so mobilnejši in bolje prilagojeni razmeram na vzhodnoevropskem bojišču.

V drugi svetovni vojni so imeli povsem enake teževa predvsem nemški tanki na ruski fronti.

Ta tradicija, ki se vleče še iz časov druge svetovne vojne je očitno še vedno živa.

Oborožene sile Ukrajine so tudi ugotovile, da mehanizmi v kupoli in namerilnih napravah britanskih tankov »niso bili tako trpežni« in so se »pokvarili že od samega začetka.«

Da bi dobili nadomestne dele za Challengerje pa »traja mesece, da pridejo,« priznava The Sun.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek