REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Svoboda govora v EU: 40 dni zapora zaradi opozorila, da je nedopustno podpirati neonaciste Azova v Ukrajini

Svoboda govora v EU: 40 dni zapora zaradi opozorila, da je nedopustno podpirati neonaciste Azova v UkrajiniNeonacisti pod nadzorom vojakov Ruske federacije... Vir: Posnetek zaslona, Twitter
Nekdanji visoki analitik ameriške agencije CIA je izpostavil državno preganjanje Heinricha Bückerja v Nemčiji, ker je javno obsodil podporo Berlina ukrajinskim neonacistom, kot je polk Azov.

Ob tem, ko je Evropska unija v zadnjem, desetem paketu sankcij uvedla dodatne sankcije proti ruskim medijem na tleh Evrope, zdaj v posameznih članicah preganjajo celo tiste, ki si upajo misliti drugače in vidijo rusko vojno v Ukrajini kot tudi obrambno in ne le kot agresijo, hkrati pa opozarjajo na nedopustno podporo ukrajinskim neonacistom.

Med svojim nedavnim nagovorom v Varnostnem svetu OZN (VS OZN), kjer je potekala razprava o razstrelitvi 30 milijard dolarjev vrednih rusko-nemških plinovodov Severni tok 1 in Severni tok 2 (uničila naj bi jih administracija ameriškega predsednika Joeja Bidna ob pomoči Norveške), je na ta problem opozoril tudi Ray McGovern.

Nekdanji visoki analitik ameriške agencije CIA je izpostavil državno preganjanje Heinricha Bückerja v Nemčiji, ker je javno obsodil podporo Berlina ukrajinskim neonacistom, kot je polk Azov.

Kar je dejstvo.

Bückerja, veterana in protivojnega aktivista, nemška država obtožuje, da je dajal izjave, ki bi lahko »zamajale zaupanje v pravno varnost in spodbudile duševno vznemirjenost pri prebivalstvu«.

Če noče plačati 2000 evrov kazni, gre v zapor.

Čaka ga - 40 dni zapora.

Toliko o evropskih 'vrednotah' in svobodi govora v EU.

O preganjanju mirovnega aktivista Heinricha Bückerja v Nemčiji pa zahodni mediji praviloma ne poročajo.

Tako kot ne poročajo o poročilu, ki ga je nedavno objavil ameriški novinar Seymor Hersh.

Spomnimo, legendarni veteran raziskovalnega novinarstva Hersh je razkril, kako so ZDA sabotirale rusko-nemški plinovod Severni tok v Baltskem morju.

Tako kot osrednji zahodni mediji ne črhnejo niti o množičnih mirovnih protestih v evropskih prestolnicah (včeraj tudi v Bruslju), na katerih Evropejci zahtevajo takojšnjo prekinitev ognja.

In mirovna pogajanja z Moskvo.

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek