REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Svetovalec Borisa Johnsona: Zelenski je tepec, Ukrajina je skorumpirana, Zahod pa zj*ban!

Svetovalec Borisa Johnsona: Zelenski je tepec, Ukrajina je skorumpirana, Zahod pa zj*ban!Nekdanji vodja kampanje za brexit pravi, da se je Zahod »hudo zajeb*l« s podporo Ukrajini. Vir: Posnetek zaslona, X

Nekdanji glavni svetovalec Borisa Johnsona Dominic Cummings je z izbranimi besedami ocenil, da je Zahod s podporo Ukrajini naredil veliko napako.

Zahod »ne bi smel nikoli zdrsniti v celotno to neumno situacijo,« je dejal Cummings - ki je vodil britansko kampanjo za izstop iz Evropske unije - in dodal, da so imele sankcije proti Rusiji večji vpliv na evropsko politiko kot na Moskvo, poroča Politico.

Johnsonov nekdanji svetovalec, ki je za razliko od svojega nekdanjega šefa zelo kritičen do zahodne podpore Kijevu, ni ostal dolžan niti Vladimirju Zelenskemu in njegovim vzporednicam med konfliktom v Ukrajini in drugo svetovno vojno.

»Združeno kraljestvo in britanski zavezniki so bili zavedeni, da so podprli pokvarjeno mafijsko državo v Ukrajini. Nikoli se ne bi smeli zaplesti v to zmešnjavo, to ni ponovitev leta 1940 z Bučmanom Zelenskim kot churchillovskim avtsajderjem,« je posmehljivo dejal.

»Celotna ta ukrajinska skorumpirana mafijska država nas je v bistvu vse preslepila in vsi bomo zjeba*ni,« je dejal.

»Saj nas še zdaj zajebavajo, kajne?« je nadaljeval.

Cummings je še ocenil, da je konflikt le okrepil zavezništvo med Rusijo in Kitajsko, češ da je Zahod »Rusijo potisnil v zavezništvo z največjo svetovno proizvodno silo«.

Po njegovih besedah ​​Zahod ruskemu predsedniku Vladimirju Putinu ni uspel poslati pozornosti vrednega signala, ki bi ga odvrnil od »invazije« na drugo državo.

»Kakšno lekcijo smo mu dali?

Lekcija, ki smo jo dali Putinu, je, da smo skupina totalnih jeben*h šaljivcev je dejal Cummings in dodal, da je konflikt v Ukrajini »razkril celemu svetu, kakšna skupina klovnov smo.«

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek