REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Sporočilo Venezuelcem: »Bliža se zmaga nad 'imperijem zla', Guaidó pa bo spet lahko samo razbojnik«

Sporočilo Venezuelcem: »Bliža se zmaga nad 'imperijem zla', Guaidó pa bo spet lahko samo razbojnik«Roger Waters se veseli končne zmage nad »imperijem zla«. Vir: TwitterPrintscreen/@rogerwaters

Poskus tujih sil, da vsilijo spremembo oblasti v Venezueli ni uspel, je opozoril nekdanji frontman slavne skupine Pink Floyd, Roger Waters in dodal, da je končna zmaga nad »imperijem zla« na vidiku.

V kratkem nagovoru svetovne javnosti preko Twitterja je slavna rock zvezda izrazila »prezir do tistih, ki so v Venezueli podprli ameriškega plačanca Juana Guaidója in njegov poskus državnega udara ter prevzema funkcije, ki jo opravlja demokratično izvoljeni predsednik Nicolas Maduro

»Slabo mi je, ko gledam kako zlobni imperij poskuša uničiti Venezuelo. Vendar jim ni uspelo. Puč jim je spodletel. Guaidó se lahko spet vrne na ulico in je spet le razbojnik, ker za drugo ni«, je cinično sklenil svoje sporočilo v videoposnetku Roger Waters in tako izrazil svojo srčno podporo Venezueli, saj obsoja prizadevanja ZDA oziroma administracije sedanjega ameriškega predsednika Donalda Trumpa, da si to državo, bogato z nafto, podredi.

Morda bi zlobni diktator Maduro moral na kakšne dodatne lekcije iz diktatorstva?

Obsodil je tudi koncert, ki ga je ob meji z Venezuelo nedavno organiziral britanski milijarder Richard Branson, pozdravil svoje prijatelje v Latinski Ameriki in zatrdil, da je podpornikov »velikega eksperimenta bolivarskega socializma veliko« in da bodo »na kocu zmagali«.

Ponorčeval se je tudi iz samooklicanega »predsednika Juana Guaidója, ki lahko vsak dan mirno napada vodstvo lastne države, nato pa odhaja v Kolumbijo, se vrača nazaj spat v svojo posteljo, medtem pa ga zlobni diktator Maduro sploh ne aretira.«

Vprašal se je, kako je to sploh mogoče?

»Morda bi zlobni diktator Maduro moral na kakšne dodatne lekcije iz diktatorstva?«, se je ponorčeval nad očitno neverodostojnimi obtožbami o tem, da vodi »diktaturo«, ki jih o venezuelskem predsedniku Nicolasu Maduru neprestano širijo ameriški in evropski »vodilni mediji«.

Njegovo izjavo v celoti si lahko ogledate v videoposnetku spodaj.

Delite članek