REDAKCIJA - KOLOFON (EKIPA)

Registracija edicije: Elektronski časopis INSAJDER je vpisan pri Ministrstvu za kulturo z odločbo št. 006-203/01 pod zaporedno številko 36. Mednarodna serijska številka edicije: ISSN 1408-0990. Odgovorni urednik Igor Mekina.

Spiegel: Nemški obveščevalci vznemirjeni zaradi ukrajinskih izgub v Bahmutu, »vsak dan pade trimestno število vojakov!«

Spiegel: Nemški obveščevalci vznemirjeni zaradi ukrajinskih izgub v Bahmutu, »vsak dan pade trimestno število vojakov!«Ameriška »mesoreznica« v Ukrajini Vir: Zajem zaslona, Twitter

Nemška zunanja obveščevalna služba je zaskrbljena zaradi izgub, ki jih ima ukrajinska vojska v boju proti ruskim silam v mestu Bahmut na vzhodu Ukrajine, je v petek poročal Spiegel.

Ukrajinska vojska vsak dan izgubi trimestno število vojakov, je nemška obveščevalna služba (BND) povedala skupini poslancev Bundestaga, ki so se osredotočali na varnost na tajnem sestanku ta teden, poroča Spiegel in se sklicuje na informacije iz zaupnih virov.

Ukrajinske izgube - Spiegel
Spiegel o ukrajinskih izgubah. Vir: Zajem zaslona

BND je opozorila, da bi zavzetje Bahmuta s strani ruskih sil imelo pomembne posledice, saj bi Rusiji omogočilo nadaljnje napredovanje.

Nemški obveščevalci so prav tako opozorili, da ruska vojska uporablja svoje vojake kot »topovsko meso« v Bahmutu.

Toda domnevno visoke izgube med ruskimi vojaki v Bahmutu naj ne bi imele nobenega vpliva na rusko taktiko, trdijo nemški obveščevalci, saj naj bi ruska vojska nastopala z neusmiljeno trdoto, poroča BND.

Štab teritorialne obrambe nedavno osamosvojene Ljudske republike Doneck v vzhodni Ukrajini je v petek sporočil, da so ruske sile prevzele nadzor nad Kliščiivko.

Gre za majhno naselje južno od Bahmuta v vzhodni Ukrajini.

BND: Ruska vojska nastopa z neusmiljeno trdoto.

Ruske sile medtem napredujejo tako v okolici Bahmuta, v samem mestu, kot tudi na več delih fronte, na primer v Zaporožju, kjer to napredovanje nekateri že opisujejo kot začetek ruskih zimskih ofenziv.

Tudi ta novica se slovenskim medijem ni zdela vredna objave.

Prav zato jo - objavljamo...

Naše delo na Insajder.com z donacijami omogočate bralci.

Delite članek